ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ

                                  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ & Μ.Μ.Ε.
www.poeptym.gr
ΓΡΑΦΕΙΑ:
Βαλαωρίτου 9 Β
106 71 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 3244903
FAX: 210 3248838
© 2012 - 2017  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ & Μ.Μ.Ε.
Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2015
Α.Π.:2192


Ανακοίνωση-καταγγελία για τη σύλληψη συνδικαλιστών και τη «φίμωση» του ραδιοφωνικού σταθμού της ERTopen

      To ΔΣ της ΠΟΕΠΤΥΜ καταγγέλλει και καταδικάζει την αυθαίρετη και εκδικητική σύλληψη του Παναγιώτη Καλφαγιάννη, Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και βασικού συντελεστή του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοσταθμού εργαζομένων της ΕΡΤ, του Δημήτρη Κούνη, Ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ, και του Κώστα Πετράκη, αλληλέγγυου της ERTopen, οι οποίοι προσήχθησαν σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης, για τη μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤopen και κρατήθηκαν μέχρι το απόγευμα
     H ελεύθερη και ανεμπόδιστη λειτουργία της ΕΡΤopen είναι επιτακτική στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος και της ελευθερίας του Τύπου. Καλούμε την Κυβέρνηση να σεβαστεί το ραδιόφωνο που δημιουργήθηκε από την ΠΟΣΠΕΡΤ και τους αγωνιζόμενους απολυμένους της ΕΡΤ, λίγο μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο, τον Νοέμβριο του '13. Η ΕΡΤopen έδωσε το βήμα για να ακουστεί η φωνή του κάθε αγωνιστή και πρέπει να παραμείνει ζωντανή, καθώς ταυτίστηκε με έναν έντιμο αγώνα διαρκείας. 
    Συγχαίρουμε, τέλος, για την στάση τους τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννη και τον Ταμία Δ. Κούνη  οι οποίοι προκειμένου να μην προσαχθεί  ο τεχνικός  που επέβλεπε  τον πομπό,  μετέβησαν αμέσως στο σημείο και ανέλαβαν την ευθύνη εκπομπής, με επακόλουθο την προσαγωγή τους.


Το Διοικητικό Συμβούλιο