ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ

                                  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ & Μ.Μ.Ε.
www.poeptym.gr
ΓΡΑΦΕΙΑ:
Βαλαωρίτου 9 Β
106 71 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 3244903
FAX: 210 3248838
© 2012 - 2017  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ & Μ.Μ.Ε.
Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2015


«Αγγελιοφόρος»: απαγορεύουν την είσοδο σε απλήρωτους δημοσιογράφους και τεχνικούς!

      Σε νέα, πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού και παρανομίας, έναντι των απλήρωτων εργαζομένων, προβαίνει η εργοδοσία  του «Αγγελιοφόρου», η οποία ελέγχεται από την οικογένεια του γνωστού βιομήχανου Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου.
    Με έγγραφη εντολή του επιχειρηματία Βασίλειου Μπακατσέλου,  γιου του Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου από τον πρώτο γάμο του, η ιδιοκτησία του μεγαλύτερου εκδοτικού συγκροτήματος της Βόρειας Ελλάδας έχει απαγορεύσει (!) σε 20 εργαζόμενους της εφημερίδας, επί συνόλου 108 ατόμων, να εισέρχονται στο χώρο της εργασίας τους, να έχουν πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στα ατομικά αρχεία και έγγραφά τους, όπως και στα προσωπικά αντικείμενά τους.
    Από τις 28 Αυγούστου στο κτίριο της οδού Δαναΐδων 4, όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρίας, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, δεν επιτρέπεται να εισέλθουν όλοι εκείνοι οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί Τύπου και οι διοικητικοί υπάλληλοι που ασκούν νόμιμη επίσχεση εργασίας. Οι εν λόγω εργαζόμενοι από τις αρχές Ιουνίου και εξής έχουν καταφύγει  σταδιακά στη χρήση αυτού του δικαιώματος, για να μπορέσουν να εισπράξουν τις δεδουλευμένες αποδοχές τους, οι οποίες σήμερα αντιστοιχούν σε 7,5 μήνες.


Αναλυτικά στο https://agelioforum.wordpress.com/