ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ

                                  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ & Μ.Μ.Ε.
www.poeptym.gr
ΓΡΑΦΕΙΑ:
Βαλαωρίτου 9 Β
106 71 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 3244903
FAX: 210 3248838
© 2012 - 2017  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ & Μ.Μ.Ε.
Α.Π.:2098
Αθήνα, 11 Μαΐου 2015


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΠΟΕΠΤΥΜ

      Το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΤΥΜ συνήλθε την Πέμπτη 7/5/2015 σε κοινή συνεδρίαση με τα Δ.Σ. των ενώσεων-μελών ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ ΕΠΗΕΘΣΤΕ, και το Δ.Σ της ΕΤΗΠΤΑ, με θέμα την ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ.

    Συζητήθηκαν  θέματα του κλάδου και υπήρξε ομόφωνη διαπίστωση ως προς την αναγκαιότητα ενότητας στον συνδικαλιστικό χώρο.

    Με αναφορά την βούληση όλου του σώματος της συνεδρίασης, τέθηκαν ουσιαστικές βάσεις, για την εξέλιξη σε πράξη της παραδοχής ότι, μία από τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να αντιμετωπίσει ο κλάδος τα προβλήματα και τις προκλήσεις της επόμενης μέρας, αποτελεί η ενιαία συνδικαλιστική έκφραση των μελών.

    Ως αναγκαίες συνιστώσες ισχυρής συνδικαλιστικής παρέμβασης τέθηκαν, η αλληλεγγύη, η εμπιστοσύνη, η απεξάρτηση από στείρες κομματικές και παραταξιακές αντιπαραθέσεις, η ανάγκη της συσπείρωσης των εργαζόμενων στη βάση των κοινών τους συμφερόντων, καθώς και η ανάγκη να γίνουν κοινωνοί οι συνάδελφοι μιας νέας δυναμικής στο συνδικαλιστικό κίνημα, που ξεπερνά το παρελθόν και στοχεύει στην υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μέσω μια μεγάλης Ομοσπονδίας.

    Ομόφωνα αποφασίστηκε η δρομολόγηση των διαδικασιών, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την συμμετοχή και άλλων ενώσεων, σε αυτό το μεγάλο βήμα της προσπάθειας, για  συνδικαλιστική  ενοποίηση στον κλάδο μας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο