ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ

                                  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ & Μ.Μ.Ε.
Α.Π.: 2325
Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

    Η  ΠΟΕΠΤΥΜ καταγγέλλει και καταδικάζει ως απαράδεκτη τη στάση της εργοδοσίας της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της Λάρισας, η οποία  επικαλούμενη τον νόμο 3846/2010, έθεσε σε διαθεσιμότητα 9 συναδέλφους, 3 από το διοικητικό τμήμα, 3 δημοσιογράφους και 3 τεχνικούς.

    Η αναλγησία αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού μεταξύ των εργαζομένων σε διαθεσιμότητα είναι η Πρόεδρος της ΕΠΗΕΘΣΤΕ (η οποία εργάζεται στην επιχείρηση για 37 χρόνια) μαζί και με τον σύζυγό της (σε διαφορετικό τμήμα, προφανώς σαν ποινή για τη συνδικαλιστική τους δράση), δίνοντας έτσι ένα ισχυρό πλήγμα στον οικονομικό προγραμματισμό της οικογένειας, καθώς επίσης και συνάδελφος που τίθεται σε διαθεσιμότητα για 3η φορά!

    Η εργοδοσία έχει υιοθετήσει, εδώ και 3 χρόνια, όλες τις αντεργατικές μεθοδεύσεις, με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα το προσωπικό της εφημερίδας να έχει ήδη υποστεί  μειώσεις μισθών, απολύσεις, διαθεσιμότητες και περικοπές επιδομάτων.

    Δηλώνουμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε αμέριστα τους συναδέλφους  διοικητικούς υπαλλήλους και συντασσόμαστε με τις όποιες αποφάσεις της Ένωσης - μέλους μας ΕΠΗΕΘΣΤΕ. Η Ομοσπονδία μας θα στηρίξει τον αγώνα τους με κάθε συνδικαλιστικό μέσο που διαθέτει, όποτε και όπως χρειαστεί.

    Καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν και να μην υποκύψουν στους τακτικισμούς και τις συνεχείς πιέσεις της εργοδοσίας.ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

www.poeptym.gr
ΓΡΑΦΕΙΑ:
Βαλαωρίτου 9 Β
106 71 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 3244903
FAX: 210 3248838
© 2012 - 2017  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ & Μ.Μ.Ε.