ΑΡΧΕΙΟ 2011Αθήνα, 12 Μαΐου 2011
Α.Π.: 640

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ, μπροστά στην άκαμπτη και αδιάλλακτη στάση της διοίκησης της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος Α.Ε, που παρά την μείωση των μισθών των εργαζομένων με τη συναίνεσή τους κατά 12,5% με σκοπό την αποτροπή των απολύσεων για ένα έτος, απροκάλυπτα και με περισσό θράσος εμμένει στην πολιτική των συνεχιζόμενων απολύσεων του διοικητικού προσωπικού, παραβιάζοντας τη συμφωνία που η ίδια υπέγραψε, αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας διαμαρτυρίας  την Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011, από τις 12.00 έως τις 16.00, όλων των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στις εφημερίδες "Αγγελιοφόρος της Μακεδονίας", "Αγγελιοφόρος της Κυριακής" καθώς και σε όλα τα περιοδικά και τα ένθετα:
Ζητώντας
    Να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες απολύσεις στο συγκρότημα
    Να διασφαλισθεί το κύρος και ο ενημερωτικός χαρακτήρας των παραπάνω εφημερίδων.

Το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 20 Μαΐου 2011
Α.Π.: 644


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου & ΜΜΕ  συμπαραστέκεται στον Πρόεδρο της ΕΤΕΡΜ-Θ Κωνσταντίνο Χατζηγεωργίου, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών με 3ετή αναστολή, ύστερα από μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος του από την ιδιοκτησία του ραδιοσταθμού "ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ", επειδή μετείχε σε ομάδα περιφρούρησης, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη απεργία του σωματείου με αίτημα την αποπληρωμή δεδουλευμένων.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι κάθε απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης θα μας βρει αντιμέτωπους και καλούμε όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και τις Ομοσπονδίες του Κλάδου να συντονιστούν για τις περαιτέρω ενέργειες μας.


Το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 1 Ιουνίου 2011
Α.Π.: 652


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜ εκφράζει την αμέριστη υποστήριξή του και την αλληλεγγύη, στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, που προκήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ στον ραδιοσταθμό FLASH, με αφορμή την αναίτια απόλυση τριών συναδέλφων τεχνικών από την Διοίκηση του ραδιοσταθμού.
Παράλληλα, καλεί τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις - μέλη της αλλά και όλες τις αδελφές Ενώσεις του Κλάδου, να σταθούν δυναμικά στο πλευρό των εργαζομένων, γιατί μόνο εάν δημιουργήσουμε ένα ενιαίο και αρραγές μέτωπο, θα μπορέσουμε να αντιταχθούμε σε εκείνο των εργοδοτών και να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα δικαιώματά μας, που βάλλονται ολοένα και περισσότερο, με εμφανέστατο πια τον κίνδυνο της καταστρατήγησης τους και της οριστικής κατάργησής τους.
Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που έχασαν τόσο αναίτια την εργασία τους και απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων τους.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωσή μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 3 Ιουνίου 2011
Α.Π.: 659


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου & ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του, στους συναδέλφους τεχνικούς, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό STAR CHANNEL, και των οποίων η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, που προκήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΙΤΑ, βρίσκεται σε εξέλιξη.
  Η σύνθλιψη κάθε εργασιακού κεκτημένου, που επιχειρείται από το κοινό μέτωπο κυβέρνησης - εργοδοσίας, σε καμιά περίπτωση δεν θα μας αποθαρρύνει από το να δώσουμε διαρκείς και δυναμικούς αγώνες, για να μην επιστρέψουμε στον εργασιακό μεσαίωνα που κάποιοι ονειρεύονται.

  Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 6 Ιουνίου 2011
Α.Π.: 664


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜ  καταγγέλλει την ιδιοκτησία της εφημερίδας " ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ", για την απόλυση του  συναδέλφου μας Παναγιώτη Χόντζια, μετά από πολλά χρόνια προσφοράς στην εφημερίδα και δηλώνει την απόλυτη συμπαράστασή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που προκηρύχθηκαν στην εφημερίδα για τις 6 και 7 Ιουνίου.
  Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό της ΕΠΗΕΑ και συγχρόνως καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα τα σωματεία και τους εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου, γιατί οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και τα πλήγματα που δέχονται οι εργασιακές σχέσεις, το δικαίωμα της εργασίας και το ασφαλιστικό των εργαζομένων στα ΜΜΕ, καθημερινό φαινόμενο.

  Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 6 Ιουνίου 2011
Α.Π.: 665

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜ  καταγγέλλει την εργοδοσία της free-press εφημερίδας "KARFITSA", η οποία διέκοψε αιφνιδιαστικά την έκδοση της εδώ και ένα μήνα, χωρίς όμως να φροντίσει στο διάστημα αυτό να αποδώσει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, ως οφείλει.
  Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό των Ενώσεων ΕΣΗΕΜΘ και ΕΣΠΗΤ  και καλούμε την εργοδοσία να πράξει τα δέοντα, αποζημιώνοντας άμεσα τους εργαζομένους όπως ορίζει η νομοθεσία.

  Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 7 Ιουλίου 2011
Α.Π.: 717

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου & ΜΜΕ καταδικάζει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την "αδιανόητη" και βάναυση επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος από άνδρες των ΜΑΤ, στις απεργιακές κινητοποιήσεις της15ης Ιούνη, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν να καταστεί μόνιμα ανάπηρος, έχοντας απολέσει πλήρως την ακοή και από τα δύο του αυτιά.
  Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και στρεφόμαστε εναντίων εκείνων που παρεμποδίζουν -  με τον πιο απάνθρωπο τρόπο - το δικαίωμα στην ενημέρωση. Ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και απαιτούμε τη δικαίωση του εργαζόμενου δημοσιογράφου, ο οποίος στον αγώνα του για την επιβίωση δέχθηκε αυτό το πλήγμα, που όχι μόνο του στερεί το δικαίωμα στην εργασία που επέλεξε να ακολουθήσει αλλά του ανατρέπει με τον χειρότερο τρόπο τα δεδομένα στην καθημερινότητα του.
  Σε μια δημοκρατική κοινωνία τέτοια γεγονότα δεν έχουν καμία θέση.


Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2011
Α.Π.: 767

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΠΗΕΑ και της ΠΟΕΠΤΥΜ καταγγέλλουν τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις της εφημερίδας Metro (ιδιοκτησίας του μεγαλοεφοπλιστή και μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου Μαρινάκη) που με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την διάλυση εργασιακών τμημάτων της εφημερίδας, απολύει επιλεκτικά εργαζόμενους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς, κρατώντας ταυτόχρονα την εφημερίδα και το site Metrogreece σε προσχηματική αναστολή λειτουργίας.

  Στην τελευταία φουρνιά των απολυμένων παράνομα και καταχρηστικά, περιλαμβάνονται η πρώην εκπρόσωπος των δημοσιογράφων, καθώς και ο εκλεγμένος συνάδελφος Κουτσοβίλης Στράτος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων του Κλάδου (ΠΟΕΠΤΥΜ).

  Ταυτόχρονα παραμένουν, όμηροι στην ουσία στις διαθέσεις της εργοδοσίας, μικρός αριθμός συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων, που σύμφωνα με πληροφορίες, πιέζονται να περάσουν στη διάθεση κυοφορούμενων νέων δορυφορικών εταιρικών σχημάτων, που θα λειτουργούν, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, με κάθε μορφής ελαστικές σχέσεις απασχόλησης.

  Ας σημειωθεί για την ιστορία ότι, όταν ο όμιλος του μεγαλοεφοπλιστή ανέλαβε την έκδοση, τον Ιούλιο του 2010, είχε υποσχεθεί προστασία των θέσεων εργασίας, ανάπτυξη και άλλα μεγαλόστομα.

  Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι με κάθε μέσο θα παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους του Κλάδου για την αποτροπή της κυκλοφορίας της Metro ή οποιουδήποτε άλλου Μέσου που θα στηρίζεται σε ενοικιαζόμενους ή εργαζόμενους με κάθε είδους ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, διαδηλώνοντας για άλλη μία φορά την αντίθεσή μας στους αντεργατικούς νόμους, που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.

  Απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή των δικαιωμάτων των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της ζωής.

  Καλούμε τους εργαζόμενους του Κλάδου μας, μαζί με το σύνολο των εργαζόμενων, να βάλουν  εμπόδια και να αποκρούσουν με την επαγρύπνηση και την πάλη τους μαζί με τα σωματεία, την αντεργατική, αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των άλλων πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν τα συμφέροντα της ξένης και ντόπιας εργοδοσίας. Να αποτρέψουν αυτήν την πολιτική και να συντελέσουν στη διαμόρφωση των συνθηκών, που θα οδηγούν σε ένα δρόμο ανάπτυξης σε όφελος των εργαζομένων.


ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑΑθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2011
Α.Π.: 771

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  To Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ  (ΠΟΕΠΤΥΜ), συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι όποιοι αποφάσισαν να συνταχτούν σε κοινό μέτωπο με τους συναδέλφους της ΕΡΤ και καλεί τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις να συντονίσουν την αγωνιστική τους δράση. 
  Επίσης, στηρίζουμε κάθε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πρακτορείου που προασπίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων συναδέλφων, με κορυφαία όλων, την απόφαση της μη αποστολής, στην κυβέρνηση, της αιτούμενης λίστας, με ονόματα συναδέλφων προς ένταξη στο απαράδεκτο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.
  Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2011
Α.Π.: 777

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  To Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ  (ΠΟΕΠΤΥΜ), στέκεται αλληλέγγυο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) το οποίο συντονίζει τον κλιμακούμενο αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχοντας ήδη προκηρύξει 6ωρη στάση εργασίας στα δυο αυτά Μέσα για σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, από τις 5μ.μ. ως τις 11μ.μ..
Η ΠΟΕΠΤΥΜ, με τη σειρά της, καταδικάζει την προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει την εργασιακή εφεδρεία στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης καθώς και κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης των θέσεων εργασίας και  υποβάθμισης της ποιότητας της ενημέρωσης.

Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 3 Οκτωβρίου 2011
Α.Π.: 780

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  To Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ  (ΠΟΕΠΤΥΜ), συμπαραστέκεται στο ΔΣ της ΕΠΗΕΑ, το οποίο στο πλαίσιο του αγώνα που καταβάλλει για να μην περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης, για εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας σε ΑΠΕ - ΜΠΕ, έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία από ώρα 06.00 π.μ της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου του 2011 έως ώρα 06.00 π.μ της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου του 2011 των Διοικητικών Υπαλλήλων που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  Καταδικάζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει την εργασιακή εφεδρεία καθώς και κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης των θέσεων εργασίας και  υποβάθμισης της ποιότητας της ενημέρωσης. Πρόκειται ουσιαστικά για οργανωμένο σχέδιο απολύσεων που οδηγεί στην ανεργία και την εξαθλίωση των εργαζομένων και που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περάσει.
  Η απαίτηση για κατάργηση του νόμου για την "εργασιακή εφεδρεία" είναι για μας επιβεβλημένη και ο μονόδρομος πάνω στον οποίο θα πορευτούμε.
          
Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 14 Οκτωβρίου 2011
Α.Π.: 792

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ, σε συνεδρίασή της, αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων του Κλάδου, για την Τρίτη 18 Οκτωβρίου. Η κατάσταση άλλωστε στο χώρο του Τύπου έφτασε σε επίπεδα κάτω του μηδενός. Δεν μιλάμε απλώς για μειώσεις αποδοχών, που στοχεύουν σε διατήρηση θέσεων εργασίας - όπως στην αρχή διατυμπάνιζαν. Κυβέρνηση και εργοδοσία, σε κοινό μέτωπο, επιχειρούν ένα εργασιακό ολοκαύτωμα άνευ προηγουμένου. Οι εργοδότες πλέον δεν χρειάζεται να αυθαιρετούν και να καταστρατηγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθόσον η Κυβέρνηση, με νομοθετικές ρυθμίσεις, τους παρέχει όλο το νομικό πλαίσιο να δράσουν ανενόχλητοι, βάζοντας και τυπικά την ταφόπλακα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στραγγαλίζοντας κάθε κεκτημένο εργασιακό δικαίωμα. Και ενώ τα εισοδήματα μας συρρικνώνονται δραματικά, εξαπολύει φοροεπιδρομή για να μας υφαρπάξει και το ελάχιστο που μας έχει απομείνει.
  Η αγανάκτηση όλων μας πρέπει να μας οδηγήσει και στην αντίδραση, η οποία μεταφράζεται σε δυναμική και αγωνιστική παρουσία την ημέρα της απεργίας. Αυτή η απεργία αλλά και κάθε άλλη από 'δω και πέρα πρέπει να έχει κύριο χαρακτηριστικό την παρουσία όλων μας. Τα έχουμε χάσει σχεδόν όλα, δεν έχουμε τίποτε άλλο να χάσουμε, πρέπει να αγωνιστούμε για να προστατέψουμε το δικαίωμα μας στην αξιοπρεπή εργασία.
Καλούμε τις Ενώσεις να συντονίσουν την απεργιακή κινητοποίηση της 18ης Οκτωβρίου ώστε να υπάρχει δυναμική παρουσία των μελών τους στις 11:00 π.μ. έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Επίσης δηλώνουμε αλληλέγγυοι στα λοιπά σωματεία και συνδικάτα της χώρας, που έχουν προκηρύξει απεργίες για τις 19 και 20 Οκτωβρίου.
          
Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 16 Νοεμβρίου 2011
Α.Π.: 812

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


  Η ΠΟΕΠΤΥΜ τιμά τους ήρωες του Πολυτεχνείου, που απέδειξαν πως κάθε μορφής τυραννία, μπορεί να ανατραπεί με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες, έχοντας σημείο αναφοράς τη βαθιά πίστη στη Δημοκρατία.
  Ας κατέβουμε όλοι να τιμήσουμε την μεγαλειώδη εξέγερση των φοιτητών, αναβιώνοντας τις στιγμές, αγωνιστικά, στέλνοντας τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, που και σήμερα αποτελούν αιτήματα της δοκιμαζόμενης Ελληνικής κοινωνίας.
  Καμιά ανοχή στις αντιλαϊκές πολιτικές.
  Να καταδικάσουμε την μνημονιακή κατοχή.
  Να απαιτήσουμε Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Δικαίωμα στην εργασία και σε ότι κατακτήσαμε με αγώνες και μας ανήκουν.

Το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 28 Νοεμβρίου 2011
Α.Π.: 835ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ Ρ/Σ

  Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ), στέκεται αλληλέγγυο στους εργαζόμενους των ραδιοφωνικών σταθμών οι οποίοι έχοντας απωλέσει και το τελευταίο ίχνος ανοχής, από την ανελέητη επίθεση των εργοδοτών σε μισθούς και θέσεις εργασίας, προχώρησαν με τα σωματεία τους σε 24ωρη απεργία, από σήμερα Δευτέρα 28 Νοέμβρη 06:00 π.μ.. Τα αιτήματά τους για ανάκληση όλων των απολύσεων των συναδέλφων τους, διατήρηση των θέσεων εργασίας και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και  εφαρμογή αυτών είναι αιτήματα ταυτίζονται με εκείνα όλου του Κλάδου αλλά και της ευρύτερης ελληνικής κοινωνίας και στοχεύουν αποκλειστικά στη διασφάλιση των συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης
       

Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 29 Νοεμβρίου 2011
Α.Π.: 837ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Δ.Σ της ΠΟΕΠΤΥΜ καλεί τους εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ να δώσουν δυναμικό "παρών" στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 30/11/2011, που κήρυξε η Διασωματειακή Επιτροπή με τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες, από τις 06:00 π.μ. μέχρι την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 06:00 π.μ., καθώς και στην τετράωρη στάση που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 03:00 μ.μ.
Σε αυτή την πρωτοφανή συνεχιζόμενη επίθεση κυβέρνησης, τρόικας και εργοδοσίας, με την οποία καταργείται απροκάλυπτα κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα, επιχειρείται αναξιοπρεπής παρέμβαση στην επιβίωση των πολιτών ,και επιβάλλεται καθεστώς που λειτουργεί ενάντια σε κάθε δικαίωμα στην ποιότητα ζωής της Ελληνικής κοινωνίας, προβάλουμε  δυναμικά, μαζικά, την αντίστασή μας, ενωμένοι,  με στόχο την ανατροπή των άδικων αντιλαικών νομοθετημάτων και την δικαίωση του αγώνα μας.

Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2011
Α.Π.: 878

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΠΗΤ ΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ


  Η ΠΟΕΠΤΥΜ χαιρετίζει την δικαίωση από τα Δικαστήρια του συνάδελφου Προέδρου της ΕΠΠΗΤ, με την απόφαση επιστροφής στην εργασία του στο ΔΟΛ.
  Ο αγώνας διεκδίκησης των εργαζομένων και συνδικαλιστών ενάντια στην νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας των εργοδοτών που με αίσθηση παντοδυναμίας απολύουν εκλεγμένους εκπροσώπους, απέδωσε μια μεγάλη και σημαντική Νίκη.
  Η σημαντικότητα αυτή είναι απόδειξη πως ο συλλογικός αγώνας, η αντίσταση και η αλληλεγγύη οδηγούν στην δικαίωση.

Το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2011
Α.Π.: 879


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ

  Η ΠΟΕΠΤΥΜ στηρίζει και υιοθετεί την απόφαση της Ε.Π.Η.Ε.Α και των άλλων Ενώσεων στην κήρυξη της 24ωρης απεργίας, την Πέμπτη 15/12/11 από 12 μ.μ έως 12 μ.μ της Παρασκευής 12/12/11, σε αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων στις αυταρχικές και εκβιαστικές προθέσεις του Ομίλου "ΣΚΑΙ". Καταδικάζει την επίθεση και μάλιστα με προκλητικό τρόπο, στις αποδοχές και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων καθώς και στην εφαρμογή των ΣΣΕ.
  Καλούμε τους συναδέλφους να αποκρούσουν δυναμικά  και να απορρίψουν τις αντεργατικές προτάσεις της εργοδοσίας.Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2011
Α.Π.: 883


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ

  Η ΠΟΕΠΤΥΜ  δηλώνει την υποστήριξή της στην Πρωτοβάθμια Ένωση - μέλος της ΕΠΗΕΑ, η οποία στο πλαίσιο της ομοψυχίας και ενότητας που η τραγική κατάσταση του Κλάδου επιβάλλει, προχώρησε από κοινού με την ΕΣΗΕΑ και την ΕΤΗΠΤΑ σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στην εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011, από τις  6:00 μ.μ.
  Ένα ακόμη ΜΜΕ βάλλεται ανελέητα από την εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία, όπου οι εργαζόμενοι πιέζονται για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, με μειώσεις αποδοχών 20%, ενώ συγχρόνως συνάδελφοι τους έχουν ήδη απολυθεί παράνομα και καταχρηστικά.
  Προειδοποιούμε την εργοδοσία ότι ο κοινός αγώνας για την δικαίωση των εργαζομένων συναδέλφων και την διασφάλιση των κεκτημένων δικαιωμάτων τους δεν θα σταματήσει εδώ.
  Ο κατήφορος που μας υποδεικνύουν Κυβέρνηση και εργοδότες ως μονόδρομος ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει ΤΩΡΑ.
       

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


ΑΡΧΕΙΟ 2012Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2012
Α.Π.: 911


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

    Η  Π.Ο.Ε.Π.Τ.Υ.Μ  στηρίζει την απόφαση της Ε.Π.Η.Ε.Α, που από κοινού με την Ε.Σ.Η.Ε.Α, την Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α και την Ε.Σ.Π.Η.Τ, κήρυξαν 48ωρη  απεργία στην εφημερίδα " Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ" και στις περιοδικές εκδόσεις της εταιρείας, από 6 π.μ της Τετάρτης 4/1/2012 , έως 6 π.μ. της Παρασκευής 6/1/2012.

    Καταγγέλλει κατηγορηματικά την αδιάλλακτη συμπεριφορά της εργοδοσίας, όπου επιχειρείται η μη τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και κατάργηση κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων. Καλεί τους εργαζόμενους να δηλώσουν με την συμμετοχή τους, την ανυποχώρητη και ανυπότακτη στάση, σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία.
       

Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 9 Ιανουαρίου 2012
Α.Π.: 916


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & 13 ΑΠΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΑΓΚΑΛΟ

    Η ΠΟΕΠΤΥΜ  κατηγορηματικά εκφράζει την αντίθεσή της και καταγγέλλει ενέργειες όπως την κατάθεση αγωγής από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κο Θεόδωρο Πάγκαλο, κατά της εφημερίδας "Παρασκευή +13". Είναι καθήκον η προάσπιση της ελευθερίας του Τύπου από τις συνέπειες πρακτικών, που δυναμιτίζουν το κύρος και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής έρευνας και ενημέρωσης.

    Σε καιρούς απορρύθμισης εργασιακών σχέσεων όπου η κρίση απαιτεί αυστηρή κριτική και μάλιστα υπό συνθήκες ανησυχητικής πίεσης στο χώρο του Τύπου,  αναπόφευκτα καυστική σάτιρα γίνεται πολλές φορές καταφύγιο υπερβολικής ευθιξίας.  Ο αυτονόητος όμως σεβασμός στο άτομο και τις αξίες που προωθούνται από την ενημέρωση την έρευνα και την κριτική, δεν μπορεί να γίνει μέσο φραγμού έκφρασης, με απειλές, αγωγές και χρηματικά πρόστιμα.

    Σε κάθε Δημοκρατική Χώρα οι φορείς της Ελευθεροτυπίας θα δυναμώνουν και θα αγωνίζονται στο ρόλο τους. 
       

Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 12 Ιανουαρίου 2012
Α.Π.: 923


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚEΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 17 & 18-01-2012

    Η ΠΟΕΠΤΥΜ, μαζί με τις Ομοσπονδίες του Κλάδου ΠΟΕΣΥ και ΠΟΣΠΕΡΤ,   κηρύσσουν 48ωρη απεργία, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, από Τρίτη 17/1 και 6 π.μ., μέχρι Πέμπτη 19/1/12 και 6 π.μ. και καλεί τις Ενώσεις μέλη της,  όλους τους συναδέλφους και εργαζόμενους στα ΜΜΕ, σε δυναμική και μαζική συμμετοχή, ενάντια σε κάθε αποδόμηση θεσμικών κεκτημένων, εργασιακών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων και σε κάθε μορφή ισοπέδωσης.

    Η μεθοδευμένη προσπάθεια κυβέρνησης - που έχει χάσει κάθε λαϊκή νομιμοποίηση- και εργοδοσίας, να εφαρμόσουν νέα βάρβαρα μέτρα, εκβιάζοντας το λαό, ακόμα μια φορά, υπό την απειλή επερχόμενης χρεοκοπίας, δεν θα περάσει.

    Όλοι να δώσουμε αγωνιστικά τη δική μας απάντηση.

    Σήμερα και στο χώρο των ΜΜΕ, η κατάσταση επιβάλλει, πιο έντονα και πιο επιτακτικά,  αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα.
    Απαιτούμε:
         "    Άμεση προστασία των εργαζομένων -συνταξιούχων
         "    Ανάκληση απολύσεων και καμία χαμένη θέση εργασίας.
         "    Υπογραφή ΣΣΕ.
         "    Φραγμό στο ψαλίδισμα του εισοδήματος.

    Τέλος στον εκβιασμό και στην τρομοκρατία.
    Τέλος στην χειραγώγηση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των συναδέλφων.

    Το κάλεσμα αγωνιστικής επιστράτευσης είναι μονόδρομος να βρει τη μεγαλύτερη δυνατή ανταπόκριση, για το σταμάτημα και τη  ματαίωση αντιλαϊκών σχεδίων, μέτρων και προγραμμάτων.        
      
Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2012
Α.Π.: 953


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ 10 11 ΚΑΙ 12-02-2012

    Η ΠΟΕΠΤΥΜ καλεί τους εργαζόμενους στον χώρο των ΜΜΕ και όλους τους συναδέλφους, να στηρίξουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που οργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, 10 και 11 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ. και 12  Φεβρουαρίου στις 17:00,  στο Σύνταγμα.

    Ο στόχος της σωτηρίας της χώρας, έγινε σχέδιο εγκλήματος, που καταλύει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα, καταδικάζοντας τη χώρα και το λαό, να οδηγηθεί με την μορφή του επείγοντος, σε μόνιμη εξαθλίωση, συντριβή, καταργώντας εργασιακά και ασφαλιστικά  δικαιώματα, που με αγώνες χρόνων διασφάλισε, για την αξιοπρεπή του διαβίωση.

    Η ΠΟΕΠΤΥΜ  καλεί κάθε σωματείο και κάθε Έλληνα πολίτη, εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας στο σταμάτημα της συντονισμένης καταδίκης της χώρας.

    Μη σκύψουμε το κεφάλι σε αυτή την καταλυτική φάση επίθεσης.

    Μπορούμε και έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε τις δυνάμεις του συστήματος, μην υποκύπτοντας σε κανένα πλέον εκβιασμό.

    Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, όλοι μαζί συντονισμένα, στους αγώνες για το σταμάτημα της ταφόπλακας που προσπαθούν να βάλουν σε εμάς και τα παιδιά μας, και της ταπείνωσης ενός λαού, που απέδειξε ότι με υπερηφάνεια, αντιδρά και αντιστέκεται, σε κάθε απόπειρα χειραγώγησής του.

      
Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2012
Α.Π.: 969
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΡΣ ΑΘΗΝΑ 9.84

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜ στέκεται αλληλέγγυο στο ΔΣ της ΕΤΕΡ και του συμπαραστέκεται στον συνδικαλιστικό αγώνα που δίνει, για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών της, που εργάζονται στον ξενόγλωσσο AIR, θυγατρικό του δημοτικού ραδιοσταθμού της Αθήνας 9,84.
    Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια της διοίκησης για απεμπόληση των εργασιακών δικαιωματικών των εργαζομένων του ρ/σ, με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων, αντιμετωπίζοντας τους σαν τρομοκράτες. Την καλούμε να σεβαστεί το πόρισμα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, όπου αναγνωρίζεται οφειλή δεδουλευμένων πολλών μηνών στους εργαζομένους καθώς και η εργασιακή τους σχέση ως εξαρτημένης αορίστου χρόνου.
      

Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 2 Μαρτίου 2012
Α.Π.: 981Ανακοίνωση για τις εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων

    Η ΠΟΕΠΤΥΜ καταδικάζει και καταγγέλλει τις εργοδοσίες της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής, Αγγελιοφόρου και ΣΚΑΪ, που με προκλητικό τρόπο προχώρησαν σε καταχρηστικές και εκδικητικές απολύσεις συναδέλφων, και απαιτεί άμεσα την ανάκληση των απολύσεων και το σταμάτημα κάθε παράνομης εκβιαστικής τακτικής, που έχει στόχο κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα.
    Καλεί τα Σωματεία και τις Ενώσεις σε συστράτευση και ενέργειες, ώστε να μην περάσουν τέτοιου είδους εργοδοτικές επιθέσεις.
    Καλεί τους εργαζόμενους να μην ανεχτούν παράλογες και εξευτελιστικές διαπραγματεύσεις με σκοπό την εξόντωσή τους.
    Εκφράζει την συμπαράστασή της στα Δ.Σ. των ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ, στην κήρυξη των απεργιακών κινητοποιήσεων στο ΣΚΑΪ από 2/3/2012 έως 3/3/2012,  καθώς και στην απεργία της ΕΤΕΡ στον ραδιοφωνικό σταθμό "FLASH 96" και στέκεται αλληλέγγυα σε κάθε δίκαιη μορφή αγώνα των εργαζομένων και σε κάθε αντίσταση σε όποιο σχέδιο οδηγεί τον κλάδο σε εξαθλίωση.

Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 5 Μαρτίου2012
Α.Π.: 986ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ Δημήτρη Θεοδωρίδη, που πέθανε χθες σε ηλικία 62 ετών και κηδεύεται σήμερα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.
    Η δημοσιογραφική του διαδρομή, τόσο στον Τύπο της Θεσσαλονίκης όσο σε ΜΜΕ της Αθήνας κατέδειξε το ήθος, τη συνέπεια, την αφοσίωση και την υπευθυνότητα που τον διέκριναν.
    Στην οικογένεια και τους συγγενείς του εκλιπόντος εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.
      

Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 7 Μαρτίου2012
Α.Π.: 989ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

    Η ΠΟΕΠΤΥΜ καλεί σε συστράτευση όλες τις δυνάμεις του κλάδου των ΜΜΕ, με στόχο, την δυναμική αντιμετώπιση, σε κάθε απόπειρα εξυπηρέτησης του PSI με "κούρεμα" των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων.
    Είμαστε στο πλευρό των μελών του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, στην απόφασή του για την προστασία του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου.
    Θα απαντήσουμε - όπως και σε προηγούμενη ανακοίνωση μας τονίσαμε ξεκάθαρα - με κάθε απαραίτητο μέτρο, δυναμικά, προς κάθε υπεύθυνο, που απειλητικά στοχεύει, στην αυθαίρετη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων.
    Και σε αυτόν τον αγώνα καλούμε τους εργαζόμενους και τις Ενώσεις να αντισταθούμε όλοι μαζί, στα μέτρα του μνημονίου, και στα σχέδια της κυβέρνησης, που οδηγούν στην εργασιακή, ασφαλιστική και κοινωνική μας εξαθλίωση.     


Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 29 Μαρτίου 2012
Α.Π.: 1007ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


   Η ΠΟΕΠΤΥΜ  δηλώνει την συμπαράστασή της στις πρωτοβάθμιες Ενώσεις του Κλάδου ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ ΕΣΠΗΤ, ΕΦΕ, που προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις εφημερίδες "ΚΕΡΔΟΣ", "ESPRESSO" και "ΙΣΟΤΙΜΙΑ", ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στις εφημερίδες και στις ιστοσελίδες αυτών, καθώς και την ανάκληση απολύσεων.
   Η αλαζονική συμπεριφορά των εργοδοτών, αποτέλεσμα του έργου Κυβέρνησης και ΔΝΤ, που όπλισαν τη φαρέτρα τους με τους πιο σκληρούς και αντεργατικούς νόμους, θα βρει την απάντηση της μέσα από τον αδιάκοπο και συνεχιζόμενο αγώνα μας, ενάντια σ' αυτούς που μας απαγορεύουν το αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο και το δικαίωμα στην εργασία, η έννοια της οποίας πλέον έχει ευτελιστεί.
   Δηλώνουμε, επίσης, την αλληλεγγύη μας, στους απλήρωτους εργαζόμενους της "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ", οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, μέχρι την τελική δικαίωσή τους.    

Το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 3 Απριλίου 2012
Α.Π.: 1014ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑΝΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

   To Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜ χαιρετίζει την επαναπρόσληψη της συναδέλφου συνδικαλιστικής εκπροσώπου των εργαζομένων στον ΔΟΛ, Γιάννας Σακελλαρίου.
   Είναι ακόμη μία δικαίωση των δυναμικών συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων των σωματείων, ενάντια στις εργοδοτικές πρακτικές εκβιασμού των εργαζομένων και παραβίασης εργασιακών δικαιωμάτων.
   Καταδικάζουμε κάθε άδικη και παράνομη απόλυση και ζητάμε την άμεση ανάκλησή τους.
   Δηλώνουμε ότι, μαζί με τα σωματεία του Κλάδου, ενωμένοι και αλληλέγγυοι, θα προασπίσουμε με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των συναδέλφων.

Το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 6 Απριλίου 2012
Α.Π.: 1019


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΙΤΑ


   Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου & ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του, στους συναδέλφους τεχνικούς, που εργάζονται σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και των οποίων η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, που προκήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΙΤΑ, βρίσκεται σε εξέλιξη.
  Σε αυτήν την κρίσιμη και δραματική εποχή που ζούμε, όπου συνθλίβονται εργασιακά κεκτημένα, ενώ μισθοί και συντάξεις κατεβαίνουν σε επίπεδα που εκμηδενίζουν τη δυνατότητα κάλυψης βασικών αναγκών, είναι μέγιστης σημασίας να δώσουμε τον δυναμικό και αποφασιστικό αγώνα.


Το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 6 Απριλίου 2012
Α.Π.: 1020


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΦΕ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜ καταδικάζει την άνανδρη και απρόκλητη επίθεση, από άνδρες των ΜΑΤ, εναντίον του Προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Μάριου Λώλου, ο οποίος εισήχθη χθες σε νοσοκομείο, αφού υπέστη, σύμφωνα με τη σχετική ιατρική γνωμάτευση "κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πλήξη με γκλομπ και χρήζει χειρουργικής παρέμβασης".
    Καλούμε, επιτέλους, την Πολιτεία, να παρέμβει και να πράξει με αίσθημα ευθύνης διότι δεν είναι δυνατόν στη Δημοκρατία να βρίσκουν θέση τέτοιες ενέργειες και να μένουν σκανδαλιστικά ατιμώρητες.


Το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 28 Μαΐου 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 28ης ΜΑΪΟΥ
   To Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜ στέκεται αλληλέγγυο στις πρωτοβάθμιες Ενώσεις του Κλάδου και συμπαραστέκεται στο δυναμικό αγώνα τους να αντισταθούν στις δυνάμεις που αποδομούν το εργασιακό και ασφαλιστικό πλαίσιο των εργαζομένων, γι' αυτό και κηρύσσουν 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 28 Μαΐου μέχρι τις 6 το πρωί της Τρίτης 29 Μαΐου 2012, με προοπτική κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων.
   Καλεί τους εργαζόμενους του Κλάδου να ανταποκριθούν στο απεργιακό κάλεσμα και να δώσουν το δυναμικό παρόν τους στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας 28/5/2012 έξω από τα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα).
   Οφείλουμε να δώσουμε τη δική μας απάντηση στους πρωτεργάτες των μνημονίων, που με απειλές και εκφοβιστικές πρακτικές, λεηλάτησαν τα εργασιακά δικαιώματα και κατέστησαν την "ελπίδα" και την "αισιοδοξία" λέξεις άγνωστες και απαγορευμένες στο λεξιλόγιο μας.

Το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 24 Ιουλίου 2012
Α.Π.: 1142


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.

   Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.) καταδικάζει την απόφαση του εισαγγελέα, για επέμβαση των ΜΑΤ στην "Χαλυβουργία Α.Ε.", τα οποία προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών, παράλληλα με τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών, προκειμένου να σπάσει η πολύμηνη απεργία των εργαζομένων.
   Καλούμε την κυβέρνηση, στην επιχειρούμενη συνάντηση με το Σωματείο των Εργαζομένων της μονάδας Ασπροπύργου της Χαλυβουργίας Ελλάδος, να  σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να δοθεί μια λύση και ένα αίσιο τέλος στον πολύμηνο αγώνα τους, που επί 9 μήνες απεργούν για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους.

Το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2012
Α.Π.: 1175


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΜΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

     Η ΠΟΕΠΤΥΜ στέκεται αλληλέγγυα στις Ενώσεις-μέλη της και συμπαραστέκεται στον αγώνα τους για την κατάργηση όλου του μνημονιακού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί στη καταβαράθρωση των εργασιακών σχέσεων και κεκτημένων. Δηλώνει την αμέριστη στήριξή της στην από κοινού απόφασή τους με την Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 6:00 π.μ. της Δευτέρας 24/9 έως τις 6:00 π.μ. της Τρίτης 25/9/2012, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη 26/9/2012.
    Η μαζική συμμετοχή όλων και η δυναμική αγωνιστική παρουσία την ημέρα της απεργίας, θα είναι η μαχητική αντίδραση του κόσμου του Τύπου στις μνημονιακές πολιτικές της Κυβέρνησης κατ' επιταγή της Τρόικας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 11:00 π.μ. μπροστά στην Ε.Σ.Η.Ε.Α. (Ακαδημίας 20) και κατόπιν στην πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.
    Θα απαντήσουμε ενωμένοι, με μια φωνή, στις συνεχείς και συντονισμένες επιθέσεις, πως θα αγωνιστούμε για το σταμάτημα κάθε επιχείρησης αποδόμησης και κάθε επίθεσης στα ελάχιστα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που μας έχουν απομείνει.
    Ζητούμε:
    * την προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ
    * την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων και όλου του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος και την επιστροφή όλων των αποθεματικών που δήμευσαν, μετά το "κούρεμα" μέσω του PSI, κατ' εντολή της τρόικας.
    * την κατοχύρωση, χωρίς περικοπές, ενός υγιούς τομέα υγείας και πρόνοιας, το πρώτιστο κοινωνικό δικαίωμα μιας δημοκρατικής κοινωνίας.
    * την αποκατάσταση όλων των συντάξεων, ώστε να επανέλθει στους ασφαλισμένους και απόμαχους συναδέλφους μας το κλονισμένο επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης.
    * την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.
    * την απόκρουση των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα.
    Δεν πάει άλλο ο κατήφορος της εξαθλίωσης.
    Όλοι σε ένα ενιαίο απεργιακό μέτωπο, να προτάξουμε πως είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην εργασία, στη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.
Το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 15 Οκτωβρίου 2012
Α.Π.: 1189


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 17 ΚΑΙ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

     Η ΠΟΕΠΤΥΜ χαιρετίζει και στηρίζει την, από κοινού, απόφαση των Ενώσεων-μελών της, με την Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, για 24ωρη κινητοποίηση του Κλάδου την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, καθώς και για 4ωρη στάση εργασίας, από 11.00 έως 15.00, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 (ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ), σε απάντηση της ατελείωτης λαίλαπας των μνημονιακών μέτρων και φορολογιών,που υποβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο εργαζομένων και συνταξιούχων, οδηγώντας τους σε μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.
   Ζητούμε και διεκδικούμε:
    *Την προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ
    *Την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων και όλου του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος και την επιστροφή όλων των αποθεματικών που δήμευσαν, μετά το "κούρεμα" μέσω του PSI, κατ'    εντολή της τρόικας.
    *Την κατοχύρωση, χωρίς περικοπές, ενός υγιούς τομέα υγείας και πρόνοιας, το πρώτιστο κοινωνικό δικαίωμα μιας δημοκρατικής κοινωνίας.
    *Την αποκατάσταση όλων των συντάξεων, ώστε να επανέλθει στους ασφαλισμένους και απόμαχους συναδέλφους μας το κλονισμένο επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης.
    *Την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.
    *Την απόκρουση των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων,της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα.
   Θα απαντήσουμε ενωμένοι, με μια φωνή, στις συνεχείς και συντονισμένες επιθέσεις, πως θα αγωνιστούμε για το σταμάτημα κάθε επιχείρησης αποδόμησης και κάθε επίθεσης στα ελάχιστα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που μας έχουν απομείνει.


Το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2012


Ανακοίνωση για στάση εργασίας στην ΕΡΤ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) συμμετέχει στην 5ωρη στάση εργασίας που κήρυξε το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ στην ΕΡΤ, την Τετάρτη 12-12-2012 από 10:00-15:00, σε ένδειξη διαμαρτυρίας:
    *    Για τις επικείμενες απολύσεις των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου, καλώντας την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα τροπολογία που θα προβλέπει την παραμονή των συναδέλφων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    *    Για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της ΕΤ1 στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, γεγονός που σηματοδοτεί τη συρρίκνωση και απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης και την παραχώρηση της παραγωγής τηλεοπτικού προϊόντος σε ιδιώτες.
    *    Για τη μείωση των προϋπολογισμών παραγωγής προγραμμάτων.
    Παράλληλα, και σε συνεργασία με την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΠΟΕΣΥ οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00, κατά την ημέρα της στάσης εργασίας, στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ, επί της οδού Κατεχάκη και καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να μεριμνήσουν για την επιτυχία της στάσης εργασίας και τη συμμετοχή των συναδέλφων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
    Οι τρεις Ομοσπονδίες (ΠΟΕΠΤΥΜ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ) των εργαζομένων στο χώρο της Ενημέρωσης διακηρύσσουμε, γι' άλλη μια φορά ότι, θα μας βρει αγωνιστικά αντίθετους κάθε απόπειρα συρρίκνωσης της ΕΡΤ ως ανεξάρτητου δημόσιου φορέα ενημέρωσης και μετατροπής του σε βήμα κυβερνητικής προπαγάνδας.Τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜΑΡΧΕΙΟ 2013

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013
Α.Π.: 1309


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΜΕ

   Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου & ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του στο ΔΣ της ΕΠΗΕΑ, που μαζί με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, έχουν κηρύξει νέα 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα από τις 6 το πρωί της Τρίτης, 12 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης,13 Φεβρουαρίου 2013.
   Η απεργία αφορά τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τους Ρ/Σ "ΑΘΗΝΑ 9,84", "ΚΑΝΑΛΙ1 90,4 FM", "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM", καθώς και τον Τ/Σ "ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ".
   Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τους μηχανισμούς που οδήγησαν στην ΚΥΑ και σε όσα απορρέουν από αυτήν και καλούμε τις διοικήσεις των πρωτοβαθμίων Ενώσεων να θέσουν τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα,με στόχο την υπογραφή μιας νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα διασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση, την ελευθεροτυπία και ασφαλώς τη δημοκρατία.


Τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜΔευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013
Α.Π.: 1310


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου &ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) καταγγέλλει, την παράνομη και εκδικητική απόλυση της εκπροσώπου των διοικητικών υπαλλήλων του ραδιοφωνικού σταθμού SENTRA FM Αλέκας Κατσίκα, με πρόσχημα οικονομικούς λόγους. Η εργοδοσία του ρ/σ έδειξε ξεκάθαρα ότι συνεχίζει την τακτική "εκκαθάρισης" όσων συμπαραστάθηκαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις των τεχνικών, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους.
   Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της εκπρόσωπου και καλούμε την Πρωτοβάθμια Ένωση ΕΠΗΕΑ σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα, καθώς πληθαίνουν τα φαινόμενα της εργοδοτικής ασυδοσίας που δεν διστάζει πλέον να απολύει θεσμοθετημένα συνδικαλιστικά όργανα, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜΠαρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013
Α.Π.: 1319


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΥΤΑΡΧΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

     Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου & ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) καταδικάζει αντιδημοκρατικές αυταρχικές πολιτικές ενάντια στις κοινωνικές ομάδες, που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους.
    Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τις διώξεις συνδικαλιστών, τις βίαιες καταστολές των κινητοποιήσεων των πολιτών, που διεκδικούν αξιοπρεπή διαβίωση και κάθε επιχείρηση παρέμβασης στην λειτουργία των συνδικαλιστικών δράσεων.


Τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜΠαρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013
Α.Π.: 1320


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 19-02-13

     Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου & ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) δηλώνει αλληλέγγυο και συμμετέχει στην 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, που έχουν κηρύξει οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ και η Ομοσπονδία ΠΟΕΣΥ για όλη τη χώρα, από τις 06:00 της Τρίτης, 19 Φεβρουαρίου, έως τις 06:00 της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου 2013.
    Απαιτούμε την υπογραφή και την προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
    Αγωνιζόμαστε για την ενδυνάμωση της απασχόλησης, με φραγμό στις απολύσεις και στα λουκέτα των ΜΜΕ και διεκδικούμε αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.
    Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των εργαζομένων.
Την Τρίτη 19/02 θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, έξω από το κτίριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. (Ακαδημίας 20) και θα ακολουθήσει πορεία των συγκεντρωμένων προς το υπουργείο Εργασίας.Τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜΠαρασκευή 15 Μαρτίου 2013
Α.Π.: 1340


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΟΛ

     Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜ καταδικάζει την αυθαίρετη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφου Στέλλας Μαλθακού καθώς και την παράνομη - για δεύτερη φορά - απόλυση της αναπληρώτριας εκπρόσωπου των εργαζομένων, Γιάννας Σακελλαρίου, από την διοίκηση του ΔΟΛ.
    Δηλώνουμε αλληλέγγυοι και αγωνιζόμαστε από κοινού με την πρωτοβάθμια Ένωση ΕΠΗΕΑ για την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων μας και το σταμάτημα της εργοδοτικής τρομοκρατίας
    Στηρίζουμε την απόφαση του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ  για 24ωρη προειδοποιητική απεργία όλων των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στις εφημερίδες "ΒΗΜΑ", "ΝΕΑ" και στον Ρ/Σ "ΒΗΜΑ FM", από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2013, μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 16 Μαρτίου 2013 και ενώνουμε τις δυνάμεις μας στον αγώνα για να μπει ένα τέλος στις  παράνομες, καταχρηστικές και αυθαίρετες απολύσεις συναδέλφων και συνδικαλιστικών μας εκπροσώπων.


Τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜΔευτέρα 10 Ιουνίου 2013
Α.Π.: 1432


Ανακοίνωση για το κατασκηνωτικό επίδομα από ΕΔΟΕΑΠ

    Το ΔΣ της ΠΟΕΠΤΥΜ θεωρεί αυτονόητο ότι για να μπορέσουν οι συνάδελφοι-μέλη του ΕΔΟΕΑΠ που έχουν παιδιά να προγραμματίσουν τη φιλοξενία τους σε κάποια κατασκήνωση, να γνωρίζουν εγκαίρως αν το Ταμείο καλύπτει την κατασκηνωτική δαπάνη καθώς και το ύψος της κάλυψης, ιδιαίτερα την εποχή της κρίσης που διανύουμε. Δυστυχώς, από το ΔΣ του Οργανισμού δεν έχει εκδοθεί ακόμη σχετική ανακοίνωση για το συγκεκριμένο επίδομα - παρότι βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα Ιούνη - το οποίο άλλωστε προβλέπεται από τον κανονισμό υγείας του ΤΥΠ του ΕΔΟΕΑΠ.
    Πιστεύουμε ότι το θέμα θα διευθετηθεί άμεσα και αναμένουμε να ανακοινωθούν από την Διοίκηση του Οργανισμού το ύψος του επιδόματος σε σχέση με το εισόδημα και οι προϋποθέσεις χορήγησής του στους ασφαλισμένους - μέλη.Τo Διοικητικό ΣυμβούλιοΤετάρτη 12 Ιουνίου 2013
Α.Π.: 1435


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ


    Το ΔΣ της ΠΟΕΠΤΥΜ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση της Κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, κλείνοντας έναν κύκλο ζωής 7 δεκαετιών και χωρίς να παρουσιάζει ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα.
    Με μια υπογραφή σε μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επιχειρούν σήμερα, να δώσουν τέλος στη φωνή της Δημοκρατίας, στο δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης, την Κρατική Τηλεόραση. Η συντονισμένη προσπάθεια της Τρικομματικής να παρουσιαστούν οι 2.656 εργαζόμενοί της αργόμισθοι και υψηλά αμειβόμενοι έφτασε σήμερα στην κορύφωσή της, χωρίς μάλιστα τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής και αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για το πώς είναι δυνατόν σ΄αυτό το κράτος επίορκοι υπάλληλοι να εξακολουθούν να αμείβονται και, από την άλλη, χάριν των επιταγών των μνημονίων για 2.000 απολύσεις άμεσα, να θυσιάζονται οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Τηλεόραση.
    Καλούμε τα μέλη μας σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με τις λοιπές ενώσεις του χώρου. Ενωμένοι να απαντήσουμε καίρια σε ένα ακόμα πλήγμα κατά της Δημοκρατίας.Τo Διοικητικό ΣυμβούλιοΠαρασκευή 21 Ιουνίου 2013
Α.Π.: 1452

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΔΣ ΠΟΕΠΤΥΜ ΣΕ ΣΩΜΑ

   Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ, που αναδείχθηκε κατά τις αρχαιρεσίες του 5ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της ΠΟΕΠΤΥΜ της 15ης Ιουνίου 2013 και συγκροτήθηκε σε Σώμα την 20η Ιουνίου 2013, έχει ως εξής:


        ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Χριστίνα Ζαμπέλα
        Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ           Δέσποινα Μπόκου
        Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ            Πουλχερία Αστερή
        ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ           Μαίρη Καλαντζή
        ΤΑΜΙΑΣ                            Χαράλαμπος Κρέστας
        ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    Κατερίνα Καζάντη
        ΑΝ. ΤΑΜΙΑΣ                     Ελεονώρα Κωνσταντίνου
        ΜΕΛΗ                               Ηλίας Αργυρόπουλος
                                                Γιάννα Σακελλαρίου
                                                Παναγιώτης Αντωνιάδης
                                                Στράτος Κουτσοβίλης


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                   Η Γεν. Γραμματέας


                         Χριστίνα Ζαμπέλα                                Μαίρη Καλαντζή                               ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 5ΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΕΠΤΥΜ

Για την ανάδειξη α) Διοικητικού Συμβουλίου
β) Εξελεγκτικής Επιτροπής και γ) Εφορευτικής Επιτροπής
της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού
Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ).


    Στην Αθήνα σήμερα 15 Ιουνίου 2013 ημέρα Σάββατο και ώρα 13:00 στην αίθουσα του ΕΔΟΕΑΠ "Δ.ΡΟΥΣΣΟΣ" οδός Σισίνη αρ. 18 συνήλθαν οι αντιπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) από τις ενώσεις ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ και με σκοπό την ανάδειξη α) Διοικητικού Συμβουλίου β) Εξελεγκτικής Επιτροπής και γ) Εφορευτικής Επιτροπής, σύμφωνα με το Καταστατικό της και με την παρουσία της Δικαστικής Αντιπροσώπου κ. Αναστασίας Κτενά, Πρωτοδίκης του Πρωτοδικείου Αθηνών, που διορίστηκε με την υπ' αριθμ. 395/7.6.13 απόφαση του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης Πρωτοδικείου Αθηνών και της Εφορευτικής επιτροπής που εκλέχθηκε από τις αρχαιρεσίες του 4ου Πανελλαδικού Συνεδρίου και αποτελείται από τους: 
    1)    Ιωάννη Αγγελόπουλο του Ευαγγέλου
    2)    Δημήτριο Κατσιμπέρη του Γεωργίου
    3)    Μαρία Παπατόλια του Αθανάσιου

    Η Εφορευτική Επιτροπή παρέλαβε τις αιτήσεις υποψηφιότητας που είχαν υποβληθεί και αφού τις έλεγξε για να διατυπώσει το δικαίωμα της εκλογιμότητας, προχώρησε στην ανακήρυξη των υποψηφίων.
    Αμέσως μετά, η Εφορευτική Επιτροπή, παρέλαβε από τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας, τα αντίγραφα του Μητρώου με τα μέλη που έχουν, σύμφωνα με το Καταστατικό, το δικαίωμα να ψηφίσουν, καθώς και το εκλογικό υλικό (ψηφοδέλτια, φακέλους κ.λ.π.), έλεγξε την κάλπη και αφού βεβαιώθηκε ότι ήταν άδεια, τη σφράγισε και κήρυξε την έναρξη της ψηφοφορίας, αφού προηγούμενα κάλεσε τους αντιπροσώπους που είχαν οριστεί να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.
    Στη συνέχεια προσερχόντουσαν ένας -ένας οι ψηφοφόροι, δείχνοντας την αστυνομική τους ταυτότητα, έπαιρναν από ένα ψηφοδέλτιο μαζί με σφραγισμένο φάκελο και αποσύρονταν σε ειδικά για το σκοπό αυτό διασκευασμένο χώρο (παραβάν), όπου και σημείωναν τις προτιμήσεις τους απέναντι στα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων. Επανερχόμενοι, εγγράφονταν στο τηρούμενο κατά το νόμο πρωτόκολλο και έριχναν το φάκελο στην κάλπη.
    Η ψηφοφορία συνεχίστηκε κανονικά μέχρι την ώρα που είχε οριστεί δηλ. μέχρι την 15:20, οπότε, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε άλλο μέλος για να ψηφίσει, η Εφορευτική Επιτροπή με τον εκπρόσωπο της Δικαστικής Αρχής αποφάσισαν τη λήξη της.
    Κατόπιν αποσφραγίστηκε η κάλπη αφού προηγούμενα διαπιστώθηκε το απαραβίαστο της, καταμετρήθηκαν τα ψηφοδέλτια και στη συνέχεια έγινε η διαλογή αυτών (παρουσία των αντιπροσώπων), τα οποία αριθμήθηκαν και υπογράφηκαν από τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο. Στο Μητρώο της Ομοσπονδίας είναι 130 συνολικά γραμμένα και 130 ταμειακά εντάξει μέλη εκ των οποίων ψήφισαν 128 μέλη.
    Με βάση το τηρούμενο Πρωτόκολλο ψηφοφορίας, για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Εφορευτικής Επιτροπής βρέθηκαν 128 ψηφοδέλτια εκ των οποίων έγκυρα 127 και άκυρα 1.
    Έλαβαν:
"ΑΣΚ-ΕΠΗΕΑ-ΕΠΗΕΘ": 74 ψήφους
"ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ" : 36 ψήφους
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΗΕΑ": 17 ψήφους


    Τέλος έγινε η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων :
    Α) ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    "ΑΣΚ-ΕΠΗΕΑ-ΕΠΗΕΘ"

    ΑΣΤΕΡΗ ΠΟΥΛΧΕΡΙΑ                 έλαβε ψήφους    59
    ΖΑΜΠΕΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                 έλαβε ψήφους    61
    ΚΑΖΑΝΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ                 έλαβε ψήφους    53
    ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΜΑΡΙΑ                    έλαβε ψήφους    65
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΛΕΩΝΟΡΑ      έλαβε ψήφους    50
    ΚΡΕΣΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ            έλαβε ψήφους    61
    ΜΠΟΚΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ                  έλαβε ψήφους    57
    ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ        έλαβε ψήφους    26
    ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ     έλαβε ψήφους    24

   "ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ"

    ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ             έλαβε ψήφους    30
    ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ                   έλαβε ψήφους    31
    ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (ΓΙΑΝΝΑ)     έλαβε ψήφους    28
    ΣΚΟΥΤΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                    έλαβε ψήφους    13

   "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΗΕΑ"

    ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ                              έλαβε ψήφους    9
    ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ                          έλαβε ψήφους    8
    ΚΟΥΤΣΟΒΙΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΟΣ)     έλαβε ψήφους    16
    ΜΠΡΑΚΟΥΜΑΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                     έλαβε ψήφους    13


   Β) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

   "ΑΣΚ-ΕΠΗΕΑ-ΕΠΗΕΘ"

    ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ    έλαβε ψήφους    51
    ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ               έλαβε ψήφους    52
    ΠΑΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ       έλαβε ψήφους    43

    "ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ"

    ΦΩΣΚΟΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ    έλαβε ψήφους    31

  "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΗΕΑ"

    ΓΩΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ             έλαβε ψήφους    12
    ΚΑΨΑΛΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ     έλαβε ψήφους    16

    Β) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    "ΑΣΚ-ΕΠΗΕΑ-ΕΠΗΕΘ"

    ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ        έλαβε ψήφους    50
    ΒΛΑΧΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                έλαβε ψήφους    55
    ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΚΑ     έλαβε ψήφους    47


   "ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ"

    ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ ΜΑΡΙΑ    έλαβε ψήφους    31


    "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΗΕΑ"

    ΜΕΛΙΣΣΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ    έλαβε ψήφους    16
    ΠΑΤΑΚΑ ΜΑΡΙΑ                  έλαβε ψήφους    12


    Έτσι με βάση το πιο πάνω αποτέλεσμα εκλέχθηκαν κατά σειρά πλειοψηφίας οι κάτωθι:

   Α) ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    ΤΑΚΤΙΚΟΙ

    ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΜΑΡΙΑ
    ΖΑΜΠΕΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
    ΚΡΕΣΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
    ΑΣΤΕΡΗ ΠΟΥΛΧΕΡΙΑ
    ΜΠΟΚΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
    ΚΑΖΑΝΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΛΕΩΝΟΡΑ
    ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
    ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (ΓΙΑΝΝΑ)
    ΚΟΥΤΣΟΒΙΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΟΣ)


   Β) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

   ΤΑΚΤΙΚΟΙ

    ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
    ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
    ΠΑΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    ΦΩΣΚΟΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
    ΚΑΨΑΛΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ

    Γ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    ΤΑΚΤΙΚΟΙ

    ΒΛΑΧΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
    ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ ΜΑΡΙΑ


    Οι αρχαιρεσίες έγιναν κανονικά, δεν υποβλήθηκε καμία ένσταση.

    Κλείνεται το παραπάνω πρακτικό και υπογράφεται από τη Δικαστική Αντιπρόσωπο και την Εφορευτική Επιτροπή

Αναστασία Κτενά


Ιωάννης Αγγελόπουλος       Δημήτριος Κατσιμπέρης             Μαρία ΠαπατόλιαΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα 21 Ιουνίου 2013

    Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, η κοινή σύσκεψη Δευτεροβάθμιων Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα στα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

    Κοινός στόχος και επιδίωξη όσων τοποθετήθηκαν, ήταν στην εξαθλίωση των εργαζομένων, στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, στη διάλυση του Κοινωνικού Κράτους, στο τσουνάμι ανέργων που μέρα με τη μέρα διογκώνεται συνέπεια της μνημονιακής πολιτικής που με χαρακτηριστική προθυμία η τρικομματική συγκυβέρνηση εφαρμόζει.
  
H ανάληψη πρωτοβουλιών για τον συντονισμό και πραγματοποίηση κοινών αγωνιστικών κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου επιτέλους να μπει ένα φρένο

    Με τη διαπίστωση πως οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων πρέπει να πάρουν πλέον πολιτικά χαρακτηριστικά πλήρους ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής που βαραίνει πλέον αφόρητα την καθημερινότητα όλων των πολιτών αυτής της χώρας, αποφασίστηκε:
    1.    Εκφράζουμε την στήριξή μας στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ. ενάντια στην  υλοποίηση της  πολιτικής διάλυσης του Δημοσίου Τομέα και των απολύσεων όπου με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διαγράφονται θεσμοί και ζωές εργαζομένων, θυσία στο "βαρέλι δίχως πάτο" των απαιτήσεων της τρόικα. Συμμετέχουμε, περιφρουρούμε, συντονίζουμε ενεργά τη δράση μας μέχρι την τελική κατάργηση της κατάπτυστης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.).

    2.   Καλούμε τους εργαζόμενους των σωματείων μελών των Δευτεροβάθμιων Ομοσπονδιών Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα να συμμετέχουν στην πραγματοποίηση Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου το ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα στις 11.30 το πρωί.

    3.   Με αποφάσεις τους οι  Διοικήσεις των Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, να προσανατολιστούν στο κοινό συντονισμό και προετοιμασία για την προκήρυξη απεργίας με στόχο την άμεση ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της κυβέρνησης που τις εφαρμόζει.
   
    4.   Την πραγματοποίηση νέας κοινής σύσκεψης όπου με αποφάσεις των Δευτεροβάθμιων Ομοσπονδιών θα οριστικοποιηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προκήρυξης απεργίας όπου θα κληθούν και οι ηγεσίες των τριτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Γ.Σ.Ε.Ε.) να πάρουν θέση.  Η ημερομηνία της επόμενης σύσκεψης θα καθοριστεί το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013, μετά την πραγματοποίηση του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου.

    Απέναντι στο μέλλον που μας "υπόσχονται", εμείς έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για την ανατροπή των πολιτικών τους!!!

    Η κοινή, αγωνιστική και ενωτική δράση για την αντιμετώπιση των πολιτικών των μνημονίων και την ανατροπή τους είναι πλέον ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

   ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

    1. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΥΕ)
    2. ΠΑΝ. ΟΜ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΠΟΕΠΔΧΒ)
    3. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (ΠΟΕΣΥ)
    4. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (ΠΟΣΠΕΡΤ)
    5. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ)
    6. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΗΕ)
    7. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (ΠΟΘΑ)
    8. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΚΕ)
    9. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΥΡΩΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΘΕ)
    10. ΠΑΝ. ΟΜ. ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ (ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ)
    11. ΓΕΝΙΚΗ ΟΜ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ)
    12. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΕΛΕ)Αθήνα 10 Ιουλίου 2013
Α.Π.: 1467

   ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ 5ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

    Με νέα πραξικοπηματική, αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική παρέμβαση, η κυβέρνηση εμμένοντας πεισματικά στο μαύρο που επέβαλε στην ΕΡΤ, ανέβασε μέσω της Digea τον ψευδεπίγραφο και πειρατικό τίτλο ΕΔΤ (Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση), ενώ σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου υπουργού θα μεταδίδεται από ιδιωτικό στούντιο στην Παιανία και πρόγραμμα, χωρίς το προσωπικό της ΕΡΤ.
   Αντιδρώντας άμεσα σ' αυτή τη νέα και αιφνίδια πραξικοπηματική και αντιδημοσιογραφική κυβερνητική ενέργεια, που υλοποιείται με την επικούρηση των ιδιοκτητών της Digea και των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) αποφάσισαν την κήρυξη προειδοποιητικής 5ωρης στάσης εργασίας στα ιδιωτικά κανάλια, για αύριο Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 από τις 13.00 έως τις 18.00.
    Προειδοποιούμε ταυτόχρονα ότι οποιαδήποτε απόπειρα μετάδοσης προγράμματος, απ' αυτό το νέο "ενημερωτικό" μόρφωμα, θα αντιμετωπιστεί από ολόκληρο τον κόσμο της Ενημέρωσης, με διαρκή γενική απεργία, με τη συμπαράσταση της πλειοψηφίας του λαού και των εργατικών συνδικάτων της χώρας.

   ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ:
   Στην αιφνίδια εκπομπή σήματος από την συχνότητα της ΝΕΤ από την αγνώστων λοιπών στοιχείων "Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση" από το πρωί της Τρίτης 10 Ιουλίου 2013, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις του αρμόδιου Υφυπουργού με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που δημιούργησαν οι παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες της Κυβέρνησης. Μόλις την Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013, οι συνδικαλιστικές ενώσεις κατέθεσαν στην αρμόδια επιτροπή τις Βουλής τις θέσεις τους για τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Η παράνομη εκπομπή σήματος από τη συχνότητα της ΝΕΤ αποδεικνύει τον προσχηματικό χαρακτήρα των διαδικασιών διαβούλευσης, απαξιώνει τον ρόλο των συνδικαλιστικών ενώσεων, αποσκοπεί στην χειραγώγηση των εργαζομένων και στη δημιουργία τετελεσμένων καταστάσεων, οι οποίες δεν θα γίνουν αποδεκτές από τους εργαζομένους στον Τύπο.

    Οι τρεις Ομοσπονδίες επιμένουν ότι μοναδική λύση είναι η εξάλειψη του μαύρου από τις οθόνες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζομένους της.

    Καλούμε τις Ενώσεις - μέλη μας να φροντίσουν για την επιτυχία της 5ωρης στάσης εργασίας και να καλέσουν όλα τα μέλη τους σε νέα αγωνιστική ετοιμότητα.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜΔευτέρα 15 Ιουλίου 2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ 16-7-2013 ΣΤΑ ΜΜΕ

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού  Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) αποφάσισαν τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, δημόσια και ιδιωτικά, στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για την Τρίτη 16 Ιουλίου, με 4ωρη στάση εργασίας την ίδια μέρα, από τις 10:00 έως τις 14:00, σε όλη τη χώρα.
    Από την 4ωρη στάση εργασίας εξαιρούνται οι εντεταλμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί για την κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων και οι ηρωικά αγωνιζόμενοι συνάδελφοί μας στην ΕΡΤ.
    Οι τρεις Ομοσπονδίες καλούν όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε όλες τις άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις.
    Καλούν επίσης όλα τα ενημερωτικά Μέσα να προβάλουν τους απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων, όπως οφείλουν με βάση τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
    Η απεργία γίνεται γιατί οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα
    Οι τρεις Ομοσπονδίες διακηρύσσουμε για άλλη μια φορά ότι μένουμε αταλάντευτοι, ανυποχώρητοι και σε μαχητική ετοιμότητα για την ακύρωση των μνημονιακών πολιτικών, για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων, τη διασφάλιση βιωσιμότητας των ασφαλιστικών Ταμείων μας, την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας που μαστίζει τον κλάδο, της εργασιακής ανασφάλειας και της δραματικής κατάστασης που βιώνουν οι συνταξιούχοι, με τις απάνθρωπες περικοπές των συντάξεων, όπως και για την υπεράσπιση του κράτους πρόνοιας, για την υγεία, την εκπαίδευση, το νερό, τις συγκοινωνίες και την κοινωνική ασφάλιση.
    Διακηρύσσουμε, επίσης, την καθολική στήριξή μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ για την επαναλειτουργία της με όλους τους εργαζόμενους, ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε ρύθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε κυβερνητική τηλεπειρατεία και θα την αντιμετωπίσουμε με όλα τα αγωνιστικά και απεργιακά μέσα, με βάση το σύνταγμα και τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και όλων των εργαζομένων.

Τα Διοικητικά ΣυμβούλιαΠαρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Στάση εργασίας σήμερα στα ιδιωτικά κανάλια για τη «ΔΤ»

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (ΠΟΕΣΥ)
    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (ΠΟΣΠΕΡΤ)
    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ)

    Η κυβέρνηση, σε άμεση συνεργασία με τους ιδιώτες καναλάρχες, της Digea συνεχίζοντας το μπαράζ των πραξικοπηματικών και αντιδημοκρατικών αντισυνταγματικών εκτροπών, που ξεκίνησε με το μαύρο στην ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου, μεταδίδουν το σήμα του μορφώματος της "ΔΤ" από αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης - Επικοινωνίας, με χρήση οπτικής ίνας ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού και ιδιωτών εργαζομένων.
    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) με συνεχείς ομόφωνες αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων τους, στηρίζουν απόλυτα τον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση και αντικρούουν τη νέα εκτροπή με στάση εργασίας, σήμερα Παρασκευή 19 Ιουλίου από τις 7.30 μμ έως την 1η πμ της 20ης Ιουλίου, στα ιδιωτικά κανάλια - μετόχους της Digea (ALPHA, ΑΝΤ-1, MEGA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΣΚΑΪ και STAR).
    Γίνεται πια ξεκάθαρο ότι ο συνεχιζόμενος αγώνας των συναδέλφων εργαζομένων της ΕΡΤ αφορά όλους τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά κανάλια. Και για έναν κρίσιμο λόγο επιπλέον: Αυτό που επιχειρείται να γίνει στην ΕΡΤ σημαίνει τον τελικό γύρο επίθεσης για την κατάργηση της μισθωτής εργασίας στο χώρο των ΜΜΕ, για την κατάπτωση κάθε εργασιακού δικαιώματος, για τη διαμόρφωση συνθηκών απόλυτης ομηρίας των εργαζομένων (τη θέση των συμβάσεων αορίστου χρόνου παίρνουν συμβάσεις έργου απροσδιόριστων όρων για ύψος απολαβών, ασφαλιστικά δικαιώματα κ.ο.κ.).
    Αν η κυβέρνηση και οι ιδιοκτήτες περάσουν τα αντεργατικά, διαλυτικά και σφαγιαστικά μέτρα τους στην ΕΡΤ το επόμενο διάστημα θα το πληρώσουν πολύ ακριβά όλοι οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά κανάλια, γι' αυτό είναι και δική τους υπόθεση.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝΠέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013
Α.Π.: 1515

Η ΠΟΕΠΤΥΜ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


    Το Διοικητικό Συμβούλιο  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ)  καταδικάζει την άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα που αποτελεί την κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της "Χρυσής Αυγής" στη χώρα μας.
    Καλούμε κάθε Έλληνα δημοκράτη να καταδικάσει και να απομονώσει την εγκληματική αυτή οργάνωση, καθώς και την πολιτεία, να κινήσει όλες τις διαδικασίες για την τιμωρία των εγκληματιών και  την εξάρθρωση των φασιστικών παρακρατικών μηχανισμών της Χρυσής Αυγής.Τo Διοικητικό ΣυμβούλιοΠέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013
Α.Π.: 1553

Πεντάωρη σταση εργασίας κατά την πανεργατική απεργία της Τετάρτης

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) συμμετέχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν για την 6η Νοεμβρίου η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και προκηρύσσει για την ίδια μέρα 5ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης.
    Καλούμε τις διοικήσεις των Ενώσεων-μελών μας, να λάβουν όλα τα απαραίτητα οργανωτικά και καταστατικά μέτρα, για την επιτυχία της 5ωρης στάσης εργασίας και την δυναμική συμμετοχή των μελών-συναδέλφων μας στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται, την ίδια μέρα, στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως.
 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΠέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) συμμετέχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν για την 6η Νοεμβρίου η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και προκηρύσσει για την ίδια μέρα 5ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης.
Διεκδικούμε:
        *Την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου και του κοινωνικού αγαθού της Ενημέρωσης, απωθώντας τις παρεμβολές στη δημοσιογραφική εργασία και τη χειραγώγηση των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης ως εργαλείων μνημονιακής ή φασιστικής προπαγάνδας
       *Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλα τα ΜΜΕ και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς και απόκρουση των ατομικών συμβάσεων και της επισφαλούς, κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας
        *Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την επαναπρόσληψη όλων των εργαζόμενων. Στήριξη με όλα τα μέσα του αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ, αλλά και αποτροπή του απειλούμενου πογκρόμ απολύσεων στα δημοτικά ΜΜΕ
       * Άμεση επιδίωξη μιας οριστικής ρύθμισης του θολού τοπίου με τις ραδιοσυχνότητες και σύνδεση των αδειών λειτουργίας ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών με θέσεις εργασίας
       * Μισθολογική, ασφαλιστική και συνδικαλιστική διασφάλιση των εργαζομένων στο διαδίκτυο
       * Άμεσες ενέργειες για την προστασία των Ασφαλιστικών Ταμείων μας, καλώντας την κυβέρνηση να επιστρέψει όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν δημευτεί. Διασφάλιση των πόρων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων για όλους τους δημοσιογράφους, χωρίς περικοπές σε δαπάνες για την υγεία
       * Πρωτοβουλίες για τη στήριξη των ανέργων και των υποαπασχολούμενων δημοσιογράφων
       * Τη διασφάλιση των τηλεφωνικών συνομιλιών και συνεντεύξεων των δημοσιογράφων, από παρακολούθηση και μαγνητοφώνησή τους από κρατικές υπηρεσίες, με παραδειγματική τιμωρία των παραβατών
       * Την κατάργηση όλου του αντεργατικού και αντικοινωνικού μνημονιακού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς ο αγώνας μας είναι κοινός με όλους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα, όπως και η μνημονιακή επίθεση εναντίον όλων των εργαζομένων.
Καλούμε τις διοικήσεις των Ενώσεων-μελών μας, να λάβουν όλα τα απαραίτητα οργανωτικά και καταστατικά μέτρα, για την επιτυχία της 5ωρης στάσης εργασίας και την δυναμική συμμετοχή των μελών-συναδέλφων μας στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται, την ίδια μέρα, στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως.Τo Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα 1 Νοεμβρίου 2013
Α.Π.: 1556

Πεντάωρη σταση εργασίας κατά την πανεργατική απεργία της Τετάρτης


      Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) συμμετέχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν για την 6η Νοεμβρίου η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και προκηρύσσει για την ίδια μέρα 5ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης.

       Διεκδικούμε:

      * Την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου και του κοινωνικού αγαθού της Ενημέρωσης, απωθώντας τις παρεμβολές στη δημοσιογραφική εργασία και τη χειραγώγηση των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης ως εργαλείων μνημονιακής ή φασιστικής προπαγάνδας

      * Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλα τα ΜΜΕ και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς και απόκρουση των ατομικών συμβάσεων και της επισφαλούς, κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας

      * Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την επαναπρόσληψη όλων των εργαζόμενων. Στήριξη με όλα τα μέσα του αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ, αλλά και αποτροπή του απειλούμενου πογκρόμ απολύσεων στα δημοτικά ΜΜΕ

       * Αμεση επιδίωξη μιας οριστικής ρύθμισης του θολού τοπίου με τις ραδιοσυχνότητες και σύνδεση των αδειών λειτουργίας ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών με θέσεις εργασίας

       * Μισθολογική, ασφαλιστική και συνδικαλιστική διασφάλιση των εργαζομένων στο διαδίκτυο

       * Αμεσες ενέργειες για την προστασία των Ασφαλιστικών Ταμείων μας, καλώντας την κυβέρνηση να επιστρέψει όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν δημευτεί. Διασφάλιση των πόρων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων για όλους τους δημοσιογράφους, χωρίς περικοπές σε δαπάνες για την υγεία

       * Πρωτοβουλίες για τη στήριξη των ανέργων και των υποαπασχολούμενων δημοσιογράφων

       * Τη διασφάλιση των τηλεφωνικών συνομιλιών και συνεντεύξεων των δημοσιογράφων, από παρακολούθηση και μαγνητοφώνησή τους από κρατικές υπηρεσίες, με παραδειγματική τιμωρία των παραβατών

       * Την κατάργηση όλου του αντεργατικού και αντικοινωνικού μνημονιακού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς ο αγώνας μας είναι κοινός με όλους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα, όπως και η μνημονιακή επίθεση εναντίον όλων των εργαζομένων.
     Καλούμε τις διοικήσεις των Ενώσεων-μελών μας, να λάβουν όλα τα απαραίτητα οργανωτικά και καταστατικά μέτρα, για την επιτυχία της 5ωρης στάσης εργασίας και την δυναμική συμμετοχή των μελών-συναδέλφων μας στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται, την ίδια μέρα, στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως.Τo Διοικητικό ΣυμβούλιοΔευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013


Η ΠΟΕΠΤΥΜ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ


   Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) καταδικάζει την άνανδρη και άγρια δολοφονική επίθεση κατά των μελών της Χρυσής Αυγής.
    Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη που δολοφονήθηκαν και ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση στον βαριά τραυματισμένο Αλέξανδρο Γέροντα.
    Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με εγκληματικές ενέργειες που καταργούν το δικαίωμα του πολίτη στη ζωή και υπονομεύουν την δημοκρατία και την ανάγκη ομαλότητας στην κοινωνία μας.Τo Διοικητικό ΣυμβούλιοΠαρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013


ΟΛΟΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ


  Θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό απευθύνουν στους αγωνιζόμενους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς της ΕΡΤ, που συνεχίζουν ακλόνητοι τη δημοσιογραφική τους εθελοντική προσφορά, η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΠΟΕΠΤΥΜ.


   Η βάρβαρη και αντιδημοκρατική αστυνομική εισβολή στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, οι συλλήψεις, οι χειροπέδες στην ΕΡΤ και οι επιθέσεις με δακρυγόνα κατά δημοσιογράφων και των συνδικαλιστών τους, δεν πτοούν τους εργαζόμενους, οι οποίοι πιο αποφασιστικά συνεχίζουν έξω από το ραδιομέγαρο, την ΕΤ3 και όλα τα ελεύθερα ραδιόφωνα της ΕΡΤ στην περιφέρεια, τις ελεύθερες, αντικειμενικές, πλουραλιστικές και πολυφωνικές ενημερωτικές εκπομπές τους.


   Η άμεση και μαχητική συμπαράσταση χιλιάδων εργαζομένων υπέρ της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, στην ΕΤ3 και σ' όλες τις μεγάλες πόλεις μετά τη χθεσινή αστυνομική εισβολή, χαλυβδώνει την αποφασιστικότητα των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών της ΕΡΤ, να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την ελεύθερη επαναλειτουργία, στο υπό αστυνομική κατάληψη κτίριο του δημόσιου φορέα της Ενημέρωσης.


   Eχουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, με τον πρόεδρό της, Τζιμ Μπουμέλα, να εκφράζει το σοκ και το θυμό της ΔΟΔ, "ζητώντας από τις ελληνικές Αρχές να εγκαταλείψουν άμεσα το κτίριο και να επιστρέψουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ στους δημοσιογράφους".


   Και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Μόγκενς Μπλίχερ Μπζέρεγκαρντ, δήλωσε χθες για την αστυνομική εισβολή και τα επεισόδια ότι "οι δημοσιογράφοι και τα συνδικάτα αντιμετωπίστηκαν σαν εγκληματίες, το οποίο είναι απαράδεκτο γεγονός" και πρόσθεσε ότι "είναι πολύ δύσκολο να βρίσκονται λύσεις όταν αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο".


   Στις 11 Νοεμβρίου στο Δουβλίνο, στο Παγκόσμιο Συνέδριο της UNI Global, που απαριθμεί 23 εκατ. μέλη, βραβεύονται οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ για την απαράμιλλη αγωνιστικότητά τους απέναντι στις αντιδημοκρατικές ενέργειες της κυβέρνησης, για το επιχειρούμενο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης της ΕΡΤ.


   Με εξαίρεση ελάχιστους κυβερνητικούς "παπαγάλους" η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην Ενημέρωση καταδίκασε την αστυνομική εισβολή, δηλώνοντας την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.


   Εκφράζοντας αυτή τη βούληση οι τρεις Ομοσπονδίες καλούμε απόψε στις 6 το απόγευμα τους Προέδρους των σωματείων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και όλους τους άλλους εργαζόμενους και αλληλέγγυους πολίτες έξω από το υπό αστυνομική κατάληψη ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.


   Καλούμε επίσης τους εργαζόμενους της Ενημέρωσης και τους αλληλέγγυους πολίτες να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΤ3 και των άλλων πόλεων της περιφέρειας, στα κτίρια των δημόσιων ραδιοφωνικών σταθμών.

Τα Διοικητικά Συμβούλια


της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜΑθήνα 21 Νοεμβρίου 2013


Όχι στη δίωξη της εφημερίδας ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

    Στις 12 Δεκεμβρίου δικάζεται η εφημερίδα "Εργατική Αλληλεγγύη" για τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές της απόψεις. Καλούνται να δικαστούν η Κατερίνα Θωίδου (δημοσιογράφος της εφημερίδας), Τάσος Αναστασιάδης (εκδότης) και Πάνος Γκαργκάνας (διευθυντής της εφημερίδας), μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο γνωστός και από την υπόθεση της προσφυγής που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση ως αντισυνταγματικού του ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών στην Ελλάδα), δικηγόρος Ιωάννης Ανδριόπουλος.

    Την ώρα που αποκαλύπτεται πλέον επίσημα η εγκληματική δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αποτελεί πρόκληση να δικάζονται αγωνιστές του αντιρατσιστικού - αντιφασιστικού κινήματος. Καταγγέλλουμε αυτή τη δίωξη και καλούμε όλους τους φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος και της δημοκρατικής κοινής γνώμης, να συμπαρασταθούν στους τρεις διωκόμενους και στην εφημερίδα "Εργατική Αλληλεγγύη". Η ΠΟΕΠΤΥΜ επαναλαμβάνει την αταλάντευτη εναντίωσή της στη "βιομηχανία αγωγών", που αποβλέπει στη φίμωση της αντίθετης άποψης και του Τύπου.


Τo Διοικητικό ΣυμβούλιοΔευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ

    Πάνω από 11 εβδομάδες, οι εργαζόμενοι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ συνεχίζουν να αγωνίζονται με πρωτόγνωρη ενότητα, αξιοπρέπεια, ανιδιοτέλεια και μεγάλο προσωπικό κόστος, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια διάλυσης της Παιδείας, ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες που καταργούν ουσιαστικά το Δημόσιο Πανεπιστήμιο κατ' απαίτηση της Τρόικας και των δανειστών.
    Ο αγώνας των εργαζομένων στα Α.Ε.Ι. ξεπερνά κατά πολύ τα στενά όρια ενός στενού κλαδικού αγώνα και αφορά άμεσα όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η ανυπόληπτη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που έχει κάνει τα πάντα για να σπάσει τον αγώνα τους, χωρίς αποτέλεσμα.
    Η δικομματική κυβέρνηση, όλο αυτό το διάστημα δε διστάζει να εκβιάζει, να συκοφαντεί, να στοχοποιεί και να διαπομπεύει απροκάλυπτα τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους των ΑΕΙ. 
    Ο Υπουργός Παιδείας έχει αναλάβει εργολαβικά την επιχείρηση κοινωνικού αυτοματισμού, στρέφοντας τον έναν εργαζόμενο ενάντια στον άλλο, διαχωρίζοντάς τους αρχικά σε εξαιρούμενους και μη, μετά σε "διαθέσιμους"  και "καταργούμενους", στη συνέχεια σε απογραφέντες και μη, τώρα σε  μετακινούμενους και απολυόμενους. Για τις ανάγκες επικοινωνίας της καταστροφικής του πολιτικής, δε διστάζει να υποθάλψει και ενθαρρύνει δήθεν αγανακτισμένους φοιτητές και πανεπιστημιακούς δασκάλους.
    Είναι απύθμενη η πολιτική υποκρισία της Κυβέρνησης. Ενώ είναι η ίδια η οποία διαλύει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο απολύοντας εκατοντάδες εργαζομένους και αποστερώντας τη δυνατότητα στοιχειώδους λειτουργίας του, την ίδια στιγμή τους καταγγέλλει δήθεν για τον κίνδυνο να χαθεί το εκπαιδευτικό εξάμηνο.
    Είναι η κυβέρνηση της ανεργίας των 2 εκατ. εργαζομένων. Είναι η κυβέρνηση της ανεργίας του 60% των νέων. Είναι η κυβέρνηση της αναγκαστικής μετανάστευσης πάνω από 200.000 νέων στο εξωτερικό. 
    Είναι η κυβέρνηση των απολύσεων, της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, της επιβολής του εργασιακού μεσαίωνα και της πλήρους διάλυσης όλων των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.
    Οι Ομοσπονδίες μας εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων και καταγγέλλουν τις εκβιαστικές και αυταρχικές πρακτικές της κυβέρνησης. Πρακτικές τις οποίες αντιμετωπίζουν  καθημερινά  τους όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
    Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων μέχρι την απόσυρση των πειθαρχικών μέτρων και την ανάκληση συνολικά των διαθεσιμοτήτων.
    Καλούμε τέλος, όλα τα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τις τριτοβάθμιες οργανώσεις, με αποφάσεις των οργάνων τους, να καταδικάσουν την Κυβέρνηση και όλοι μαζί να σταθούμε αγωνιστικά στο πλευρό των αγωνιζόμενων συναδέλφων μας, για ένα πραγματικά Δημόσιο Πανεπιστήμιο, υψηλών εκπαιδευτικών προδιαγραφών  και ανοιχτό σε όλους.     

ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

1.    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΥΕ)
2.    ΠΑΝ. ΟΜΟΣΠ. ΕΡΓΑΖ. ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜ. ΒΙΟΜ. (ΠΟΕΠΔΧΒ)
3.    ΠΑΝ. ΟΜΟΣΠ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠ. ΕΠΙΧ. ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡ. (ΠΟΣΠΕΡΤ)
4.    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ)
5.    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΗΕ)
6.    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (ΠΟΘΑ)
7.    ΟΜΟΣΠ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΚΕ)
8.    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΥΡΩΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΘΕ)
9.    ΠΑΝ. ΟΜ. ΙΑΤΡ. ΕΠΙΣΚ. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ  ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΙΑΤΡ. ΚΛΑΔΩΝ (ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ)
10.   ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΕΛΕ)
11.   ΠΑΝ. ΟΜΟΣΠ. ΕΡΓΑΖΟΜ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΠΟΕ-ΟΤΑ)
12.   ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΝΓΕ)
13.  ΠΑΝ. ΟΜΟΣΠ. ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ (ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ)Αθήνα 20 Δεκεμβρίου 2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου & ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή στη συνάδελφο- δημοσιογράφο Αννα Ανανιάδου και στο στέλεχος του ΠΑΜΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο.
    Η καταδίκη τους έγινε με την κατηγορία της "διατάραξης οικιακής ειρήνης", για την παρέμβασή τους στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της 17ης Δεκέμβρη 2009, για να βγει στον "αέρα" το απεργιακό δελτίο του ΠΑΜΕ. Η κατασκευασμένη κατηγορία δεν στηρίχθηκε ούτε από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, ενώ και η πρόταση του εισαγγελέα ήταν απαλλακτική, καθώς εισηγήθηκε ότι δεν τεκμηριώθηκε η κατηγορία. 
    Μέθοδοι και αποφάσεις - απ' όπου κι αν προέρχονται - εναντίων συνδικαλιστών, που αγωνίζονται και στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα και κεκτημένα δικαιώματα συναδέλφων που πλήττονται, μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους.
    Ζητάμε να σταματήσουν οι εκφοβισμοί και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να προβάλλουν σθεναρή αντίσταση ενάντια σε όσους επιδιώκουν να επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα.Τo Διοικητικό Συμβούλιο