Α.Π.:1639
Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2014ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου & ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ), στην 5η συνεδρίαση του, που συνήλθε  την 10/1/2014 ημέρα Παρασκευή, αποφάσισε την διαγραφή της Ένωσης  ΕΠΠΗΤ από την δύναμη της Ομοσπονδίας.

    Η Ένωση ΕΠΠΗΤ, διά του φερόμενου Προέδρου της, παραβίασε επανειλημμένως τις παραγράφους 6, 7 και 8 του άρθρου 6 του καταστατικού της Ομοσπονδίας, περί δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των Ενώσεων - Μελών, δεν συμμορφώθηκε προς τις αποφάσεις και υποδείξεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΠΤΥΜ και τέλος αρνήθηκε να απαντήσει στις καταγγελίες μελών της, για αδιαφάνεια της εκλογικής της διαδικασίας. Κατά συνέπεια, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας εφάρμοσε το άρθρο 7 παράγραφος 3 του καταστατικού της, βάσει του οποίου η Ένωση ΕΠΠΗΤ διαγράφτηκε από μέλος της.

    Η επικύρωση της διαγραφής της Ένωσης θα γίνει στο επόμενο Συνέδριο της ΠΟΕΠΤΥΜ.Τo Διοικητικό ΣυμβούλιοΑ.Π.:1702
Αθήνα, 17 Μαρτίου 2014ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΑΜΕΛΙΔΗ


    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜ  εκφράζει τη βαθειά του θλίψη για το θάνατο του Μάνου Αμελίδη, του εκλεκτού συναδέλφου, που υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της Ομοσπονδίας μας. Παράλληλα με τον πλούσιο εργασιακό του βίο, διακρίθηκε για την έντονη συνδικαλιστική του δράση για την προάσπιση των δικαιωμάτων του Κλάδου, με κορύφωση την περίοδο που διατέλεσε Πρόεδρος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΠΤΥΜ.
  
    Στην οικογένεια και στους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια κι αποχαιρετάμε τον αγωνιστή συνάδελφο με έντονο το συναίσθημα ευγνωμοσύνης για όσα μας έχει προσφέρει.Τo Διοικητικό ΣυμβούλιοΑ.Π.:1706
Αθήνα, 17 Μαρτίου 2014ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ


    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) καλεί σε συμμετοχή στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια, που θα διεξαχθούν στις 22 Μαρτίου 2014, Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού, σε πολλές πόλεις της χώρας.
   Τα πρόσφατα εγκληματικά γεγονότα στη χώρα μας, με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη "Χρυσή Αυγή", τις επιθέσεις κατά των μαθητών και δημοκρατικών πολιτών στο Κερατσίνι, τις επιθέσεις και απειλές κατά δημοσιογράφων, τη δράση των ενόπλων νεοναζί στην Ουκρανία, την απειλητική παρέλαση των "ζόμπι" του ναζισμού στη Λετονία και τη σωρεία εγκληματικών πράξεων από τους εγχώριους ομοϊδεάτες τους, αλλά και η τραγωδία με τον πνιγμό των μεταναστών στο Φαρμακονήσι, μας ανησυχούν βαθύτατα.
    Είναι χρέος όλων μας να προστατεύσουμε το ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή, την εργασία, την παιδεία και την υγεία για όλους, ανεξαρτήτως καταγωγής και χρώματος.Τo Διοικητικό ΣυμβούλιοΑ.Π.:1707
Αθήνα, 18 Μαρτίου 2014ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ), με αφορμή την νέα Παγκρήτια συνάντηση με θέμα "Εξουδετέρωση των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο", που θα πραγματοποιηθεί στο μαρτυρικό Αρκάδι, την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την επιχείρηση καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας με την πειραματική -όπως με εγκληματική αδιαφορία δηλώνουν-  μέθοδο της υδρόλυσης εν πλω στη Μεσόγειο.
    Ο κίνδυνος που απειλεί την κλειστή λεκάνη της Μεσογείου είναι άμεσος και γι' αυτό απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση που έχει, ήδη, αναλάβει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης :
    -   να ασκήσει βέτο κατά της απόφασης αυτής του Οργανισμού για την απαγόρευση των χημικών όπλων
    -  να παρέμβει αποτρεπτικά στον Ο.Η.Ε., που έχει τεθεί επικεφαλής για την επίβλεψη της όλης διαδικασίας, συντονίζοντας την παρέμβασή της σε χώρες που γειτνιάζουν άμεσα (Ιταλία και Μάλτα).
    Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι μοναδική λύση είναι, όχι μόνο η τυπική απαγόρευση χρήσης όπλων χημικού πολέμου, αλλά η εφαρμογή των μέτρων αποτροπής κατασκευής αυτών από όλες τις χώρες του πλανήτη μας. Είναι αδιανόητο όταν η ανθρωπότητα βιώνει την αλματώδη εξέλιξη και ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, να μην έχει καταργήσει ακόμα την έννοια και την πρακτική του πολέμου.Τo Διοικητικό ΣυμβούλιοΑ.Π.:1716
Αθήνα, 26 Μαρτίου 2014ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΣΙΓΚΑ


     Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜ εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια του καταξιωμένου δημοσιογράφου, τόσο στη δημοσιογραφική του πορεία, όσο και στη συνδικαλιστική του δράση Δημήτρη (Τάκη) Τσίγκα, που "έφυγε" από τη ζωή τη Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 και συλλυπείται θερμά την οικογένειά του και τους οικείους του.


Τo Διοικητικό ΣυμβούλιοΑ.Π.:1717
Αθήνα, 26 Μαρτίου 2014ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΑΒΡΑΤΟΓΛΟΥ


    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜ εκφράζει την θλίψη του για τον πρόωρο χαμό του αγωνιστή, εργαζόμενου, συνδικαλιστή, Αναπληρωτή Γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ Τάσου Αβράτογλου, που "έφυγε" χθες τα ξημερώματα από κοντά μας και συλλυπείται θερμά την οικογένειά του και τους οικείους του.Τo Διοικητικό ΣυμβούλιοΑ.Π.:1731
Αθήνα, 4 Απριλίου 2014


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Απεργούμε σε όλα τα ΜΜΕ την Τρίτη 8 Απριλίου
    Η ΠΟΕΠΤΥΜ συμμετέχει και δηλώνει την αμέριστη στήριξη της στην απόφαση για πραγματοποίηση απεργίας των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ την Τρίτη 8 Απριλίου, σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά Μέσα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη  9 Απρίλιου.
    Η ΠΟΕΠΤΥΜ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να συμβάλλουν, με όλους τους τρόπους και όλες τις δυνάμεις τους, στην επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης και στη μαζική συμμετοχή όλων στη συγκέντρωση έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) στις 12 το μεσημέρι
    Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας, από τις 06.00 της Τρίτης 8 Απριλίου έως τις 06.00 της Τετάρτης 9 Απριλίου, δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και ειδησεογραφία από τα διαδικτυακά Μέσα. Την Τετάρτη 9 Απριλίου δεν θα εκδοθούν εφημερίδες.
    Οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση, μετά και την ψήφιση του μνημονιακού πολυνομοσχεδίου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους εργαζόμενους και διεκδικούμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην εργασία, τη δημοκρατία και την ελεύθερη Ενημέρωση.
    Ήδη ο χώρος της Ενημέρωσης έχει πληρώσει βαρύ τίμημα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, με την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων (απολύσεις, ανασφάλιστη εργασία, γενίκευση ατομικών συμβάσεων, επισφάλεια εργασίας και μαρασμό των ασφαλιστικών Ταμείων) αλλά και με το “μαύρο” στην ΕΡΤ. Έχει δείξει όμως και τη δύναμη της αντίστασης και του αγώνα με άλλα μέσα. Η ΕΡΤ συνεχίζει να εκπέμπει και οι εργαζόμενοι της να αντιστέκονται, συνεχίζοντας τον αγώνα.
    Αγωνιζόμαστε με όλα τα μέσα και αντιδρούμε σθεναρά:
    -    στη μετατροπή μας σε σύγχρονους δούλους,
    -    στο τελειωτικό χτύπημα στα Ταμεία μας,
    -    στη μετατροπή της χώρας σε «ειδική οικονομική ζώνη»,
    -    στην καταβαράθρωση της αξιοπρέπειας μας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜ

Α.Π.:1849
Αθήνα, 4 Ιουλίου 2014


ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ

      Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜ καταδικάζει τις απρόκλητες επιθέσεις υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής σε δύο φωτορεπόρτερ - με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους - αμέσως μετά την άφιξη του επικεφαλής της οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκου και των βουλευτών της, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού, στο Εφετείο, για ανάκριση.

   Ζητούμε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να ληφθούν επιτέλους μέτρα προστασίας των ανθρώπων του Τύπου και διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι, οι εργαζόμενοι στα  Μ.Μ.Ε. θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση, χωρίς να τους τρομάζουν τέτοιες τακτικές, που στόχο έχουν τον εκφοβισμό και τη φίμωση τουςΤο Διοικητικό Συμβούλιο
Α.Π.:1891
Αθήνα, 29 Αυγούστου 2014

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΘ
     Σε μαχητικό αγωνιστικό "παρών" των εργαζομένων στην Ενημέρωση, το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, καλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου & ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ). Οι εργαζόμενοι του κλάδου της Ενημέρωσης θα ενωθούν με τις συγκεντρώσεις των άλλων εργαζομένων, συγκροτώντας τη μεγάλη διαδήλωση με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
    Η ΠΟΕΠΤΥΜ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους απ' όλη την Ελλάδα, για την επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων.
    Τα τελευταία νομοθετήματα -κατ' εντολή των βαρόνων των media-, που πέρασαν εν κρυπτώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, βάζουν ταφόπλακα στο ασφαλιστικό μας σύστημα και στην απασχόληση. Η απόκρυψη των αντιδημοσιογραφικών ρυθμίσεων από το μιντιακό σύστημα της διαπλοκής, και κάποιους "πρόθυμους" σχολιαστές ή παρουσιαστές, φανερώνει και το μέγεθος της συνενοχής τους.
    Πάγια θέση μας είναι να αγωνιστούμε για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, διασφάλιση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών οργανισμών του κλάδου, αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας και ανακούφιση των διαρκώς αυξανομένων ανέργων, αλλά και των τύποις εργαζομένων σε πολλά ΜΜΕ, που παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες.
    Το καθεστώς της τραγικής ανασφάλειας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, με νέες απολύσεις, υποχρεωτικές ατομικές συμβάσεις, συνεχείς μειώσεις αποδοχών και τις αποφασισμένες ήδη συγχωνεύσεις -με συνέπεια την κατάργηση νέων θέσεων εργασίας-, δεν μπορεί να συνεχιστεί.
    Η ΠΟΕΠΤΥΜ θα αντιδράσει με όλα τα μέσα της και όλους τους αγωνιστικούς τρόπους, ξεκινώντας από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και με ορμητήριο την ΕΤ3.
    Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων που θα συμμετάσχουν στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης, η ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ δρομολογούμ λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την Αθήνα το πρωί του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου.

   Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία της ΠΟΕΣΥ, στο τηλέφωνο 210-3639881.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜ
Α.Π.:1897
Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2014
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΕΒΕ ΑΕ

     Η ΠΟΕΠΤΥΜ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στα Δ.Σ. των ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΠΗΕΘ και ΕΤΗΠΤ-Θ στην κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλα τα μέσα της ΕΒΕ ΑΕ, από τις 8.00 π.μ. της Τετάρτης 3/9 έως τις 8.00 π.μ. της Πέμπτης 4/9 και στέκεται αλληλέγγυα σε κάθε δίκαιη μορφή αγώνα των εργαζομένων.
    Καταδικάζει την ασυνέπεια και αδιαφορία της εργοδοσίας, έναντι των εργαζομένων στις εφημερίδες Αγγελιοφόρος, Αγγελιοφόρος της Κυριακής και την ιστοσελίδα  www.agelioforos.gr, και απαιτεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, καθώς και το σταμάτημα κάθε ανεύθυνης και ασυνεπούς τακτικής απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜ

Α.Π.:1956
Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2014


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

      Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την ημέρα που διμοιρίες των ΜΑΤ  εισήλθαν βιαίως στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, περίπου στις 4.30 το πρωί, απαιτώντας από τους εργαζόμενους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις του.  Παρά τη βίαιη κατάληψη του κτηρίου,  το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων της ΕΡΤ όχι μόνο παραμένει ακλόνητο, αλλά δυναμώνει όλο και περισσότερο, όσο η αδιαλλαξία των κυβερνώντων συνεχίζεται, παραπέμποντας σε άλλες εποχές.
    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου & ΜΜΕ (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.) καταδίκασε από την πρώτη στιγμή το "μαύρο" στην ΕΡΤ, στέκεται αλληλέγγυα και στηρίζει με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο τους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ. Καλεί όλες τις Ενώσεις - μέλη της να κινητοποιήσουν τα μέλη τους για συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 7 Νοέμβρη στο Ραδιομέγαρο και  συγχρόνως απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της Ενημέρωσης να δώσουν αγωνιστικό παρόν.
    Ο αγώνας για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι ένας αγώνας που δίνεται από όλους, γιατί το κλείσιμο της ΕΡΤ μας αφορά ΟΛΟΥΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6μμΤο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜΑ.Π.:1965
Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2014ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

     Η  ΠΟΕΠΤΥΜ καταδικάζει την απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση στις διαδικασίες του ΟΜΕΔ, με την οποία επιχειρείται, μέσω νομοθετημάτων, να μην εφαρμοστεί η Διαιτητική Απόφαση  του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), που εξεδόθη την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2014, για τους εργαζόμενους της ΕΤΕΡ.
   
    Αυτές οι  μεθοδεύσεις, όταν εκδίδονται αποφάσεις που δεν είναι αρεστές σε κυβέρνηση και εργοδότες, θυμίζουν  άλλες εποχές και τα σωματεία μας θα είναι σε επαγρύπνηση με άμεσες απαντήσεις.
   
    Η ΠΟΕΠΤΥΜ  εκφράζει τη αλληλεγγύη της και στηρίζει τους τεχνικούς της ΕΤΕΡ, στον αγώνα τους για την διαφύλαξη του ελάχιστου δικαιώματος της προσφυγής στον ΟΜΕΔ.


Το Διοικητικό Συμβούλιο
Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2014


ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", ΤΗΝ "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ΚΑΙ ΤΟ "enet.gr"

      Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας από τις 18:00μ.μ. του Σαββάτου, 8 Νοεμβρίου 2014 έως τις 12:00μ. της Κυριακής, 9 Νοεμβρίου 2014 για όλους τους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους που εργάζονται στις εφημερίδες "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" και "Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", καθώς και στην ιστοσελίδα "enet.gr".
    Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση, έχοντας εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας, λόγω της παρατεταμένης ασυνέπειας που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας όσον αφορά την εξόφληση των οφειλών προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές επτά (7) μηνών.


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ & της ΠΟΕΠΤΥΜΑ.Π.:1978
Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2014


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 41η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

      Τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη, ημέρα της 41ης  επετείου από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, συνεπείς στα μηνύματα της εξεγερμένης νεολαίας του '73 και σε κοινή γραμμή με τις φοιτητικές και τις λοιπές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της χώρας, διαμαρτυρόμαστε για "ψωμί, παιδεία, ελευθερία", το διαχρονικό σύνθημα, που αποκτά συγκεκριμένο περιεχόμενο στις σημερινές συνθήκες που διαμορφώνονται από τη γενικευμένη οικονομική κρίση.
   
    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) καλεί όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ - διοικητικούς, δημοσιογράφους, τεχνικούς - να δώσουν το δυναμικό παρών τους, τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη, στις πορείες που διοργανώνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προς την Αμερικανική Πρεσβεία και το Αμερικανικό Προξενείο αντίστοιχα.


Το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑ.Π.:1987
Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2014


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

      Η ΠΟΕΠΤΥΜ στηρίζει την απόφαση των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα καθώς και 3ωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να πάρουν μέρος στην 24ωρη γενική πανεργατική απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
    Διεκδικούμε:
        * Δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.
        * Συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και της Ενημέρωσης.
    Καλούμε τις ενώσεις-μέλη μας να οργανώσουν την κινητοποίηση, ώστε οι συνάδελφοι να δώσουν το αγωνιστικό παρών τους στην απεργιακή συγκέντρωση, την Τετάρτη 26 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ - Ακαδημίας 20 και στην πορεία που θα ακολουθήσει στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.
    Όλοι μαζί:
         * ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
         * ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ
         * ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ


Το Διοικητικό ΣυμβούλιοΑθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2014


Ακυρες οι ατομικές συμβάσεις εργασίας στον "Αγγελιοφόρο"


     Ανίσχυρες και άκυρες είναι εκ των πραγμάτων οι ατομικές συμβάσεις εργασίας που επέβαλε η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου» κατά τον τελευταίο χρόνο σχεδόν σε όλους τους εργαζόμενους και χάρη στις οποίες κατόρθωσε να μειώσει τις μηνιαίες αποδοχές τους κατά 25% και να επωφεληθεί η ίδια από την εξοικονόμηση μισθών.
    Με νέα, βαρύνουσα απόφασή του το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης αποφαίνεται ότι ο εκδότης Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος αθέτησε τις δεσμεύσεις που ο ίδιος είχε αναλάβει κατά την υπογραφή των ατομικών συμάσεων και έτσι τώρα οφείλει να καταβάλει τα χρηματικά ποσά που παρακράτησε από τους μισθούς του προσωπικού.
    Κατά της εκδότριας εταιρίας του «Αγγελιοφόρου», της ΕΒΕ ΑΕ, την οποία διοικεί ο κ. Μπακατσέλος, με μετόχους τους Σταύρο Ψυχάρη και Γιώργο Μπόμπολα, προσέφυγαν με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων 8 δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, και 3 τεχνικοί Τύπου, μέλη της ΕΤΗΠΤΘ.
    Τα κύρια αιτήματα των 11 μισθωτών ήταν να τους καταβληθούν οι καθυστερούμενοι μισθοί 4 μηνών και να τους επιδικαστούν οι διαφορές αποδοχών από την καταπάτηση των ατομικών συμβάσεων που κλήθηκαν να υπογράψουν.


Αναλυτικά στο https://agelioforum.wordpress.com/Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2014


Μεθόδευση με «Αγγελιοφόρο» και «Μακεδονία»


     Οι δυσμενείς εξελίξεις στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ και τα οξυμμένα προβλήματα των εργαζομένων του «Αγγελιοφόρου», οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί 4,5 μήνες, παρά τις δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν, αποτελούν το αντικείμενο νέας, επίκαιρης κοινοβουλευτικής ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η ερώτηση υπογράφεται από τη βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ,  Δέσποινα Χαραλαμπίδου, από κοινού με άλλους τρεις βουλευτές, και απευθύνεται στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και το υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.

    Όπως τονίζεται στην ερώτηση, η εν λόγω εκδοτική εταιρία, συμφερόντων των Αλ. Μπακατσέλου, Στ. Ψυχάρη και Γ. Μπόμπολα, «αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζει την άμεση πιθανότητα για καθολική δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της μετά την αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης των περιουσιακών της στοιχείων από τους εργαζόμενους και την έκδοση προσωρινής διαταγής από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης».

    Μάλιστα, όπως προστίθεται, οκτώ εργαζόμενοι έχουν ήδη προβεί σε κατασχέσεις επί τραπεζικών λογαριασμών της εταιρίας, για να εισπράξουν τις απαιτήσεις τους από μισθούς.
Αναλυτικά στο https://agelioforum.wordpress.com/
Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2014


ΑΡΘΡΟ 99 ή ΠΤΩΧΕΥΣΗ, ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ «Αγγελιοφόρου»

     Στη δίνη ισχυρής καταιγίδας στροβιλίζεται από χτες, Πέμπτη, αργά το απόγευμα, το συγκρότημα του «Αγγελιοφόρου», το μεγαλύτερο της Βόρειας Ελλάδας, μετά την παραίτηση του εκδότη Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου.

    H αποχώρηση του γνωστού επιχειρηματία από τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, την οποία κατείχε επί σειρά ετών, ανακοινώθηκε με αιφνιδιαστικό τρόπο μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) λίγο πριν από τις 3 μ.μ. Επέσυρε δε αμέσως την αυτοδίκαιη διάλυση του διοικητικού συμβουλίου, αφήνοντας ακέφαλη την εταιρία και εμβρόντητους τους 125 απλήρωτους εργαζόμενους.

    Ο κ. Μπακατσέλος προτίθεται να αποποιηθεί εντός των ημερών και την εκ του νόμου ιδιότητά του ως εκδότη των εφημερίδων «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής». Μάλιστα, όπως δήλωσε λίγο αργότερα σε εκπροσώπους συνδικαλιστικών σωματείων, είναι πιθανή η προσφυγή της εταιρίας στις προστατευτικές διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, καθώς, κατά την εκτίμησή του, σήμερα πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις της οικείας νομοθεσίας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι ορατή ακόμη και η  επιλογή της πτώχευσης και στη συνέχεια της εκκαθάρισης της εταιρίας.

    Την πρόθεση της εργοδοσίας να αιτηθεί την υπαγωγή της ΕΒΕ ΑΕ στο άρθρο 99, εφόσον δε βρεθεί ικανοποιητική λύση, λόγω συσσωρευμένων οφειλών, επιβεβαίωσε, μιλώντας στους εργαζόμενους, και ο εκπρόσωπος του παραιτηθέντος εκδότη, νομικός σύμβουλος της εταιρίας, Παντελής Χαλβατζάκης.


Αναλυτικά στο https://agelioforum.wordpress.com/Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2014


15 ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΥ

     Σειρά ερωτημάτων, που παραπέμπουν σε δόλιες μεθοδεύσεις, εγείρουν οι επιλογές του βιομήχανου Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου, ο οποίος παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά πριν από 48 ώρες από την προεδρία της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, της εταιρίας που εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο» και σειρά άλλων εντύπων εδώ και 18 χρόνια..

    Ο γνωστός εκδότης και επιχειρηματίας, ο οποίος εγκατέλειψε το… σκάφος προφασιζόμενος λόγους υγείας, αρνούνταν πεισματικά από τις αρχές του καλοκαιριού να καταβάλει στους 125 εργαζόμενους τους μισθούς τους. Ταυτοχρόνως, όμως, άρχισε να μεταβάλει με υστερόβουλο τρόπο τις μεθόδους με τις οποίες διαχειριζόταν τις υποχρεώσεις του σε προμηθευτές και πελάτες και τις σχέσεις του με συνεργάτες και ανταγωνιστές.

    H συστηματική καθυστέρηση της μισθοδοσίας ήταν, όπως εκ των υστέρων αποκαλύπτεται,  μόνον μία – η πλέον ορατή –  όψη των επιχειρηματικής μεταστροφής του Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου. Δεν ήταν μόνον η προκλητική αδιαφορία του προς τους εργαζόμενους που στοιχειοθετεί αυτήν την αλλαγή πλεύσης. Ασυνήθιστες πρακτικές, αλλότριες νοοτροπίες και υπόγειες αποφάσεις είχαν εγκατασταθεί εδώ και αρκετούς μήνες, όπως τώρα πλέον φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού, στα γραφεία της Δαναΐδων 4, στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει την έδρα της η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος (ΕΒΕ) ΑΕ.Αναλυτικά στο https://agelioforum.wordpress.com/
Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2014


Τα λαμπάκια του κυρ-Αλέκου (Μπακατσέλου) και η βάρκα

     Πήδηξες, κυρ-Αλέκο, από το μισοβυθισμένο σκαρί στο κότερο!  Εξαργύρωσες τόσα χρόνια, κυρ-Αλέκο, σε χρήμα, δόξα, κυριλομαγκιά. Συνοδούς να σε φυλάνε, εκδοτιλίκια, επισημότητες, αναγνώριση. Φιλανθρωπίες, που σ΄ ανεβάζουν κατηγορία (αλλιώς, ούτε ευρώ για πέταμα!). 

    Και τώρα; Τώρα εγκατέλειψες το μισοβυθισμένο σκαρί, που λέγεται Εκδοτική Βορείου Ελλάδος, την εταιρία με τους 125 εργαζόμενους, που εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο» και τα άλλα έντυπα, αυτά που σ΄ έκαναν γνωστό. Αυτούς που σ΄ έκαναν γνωστό με τη δουλειά τους, τούς άφησες όλους απλήρωτους.

    Το σχέδιο ήταν καλά οργανωμένο: το κότερο των εκατομμυρίων, που φέρει όνομα μοιραίο «Τίμη» (όχι τιμή, μην μπερδεύεστε), σε περίμενε με τη μηχανή αναμμένη, τους υποτακτικούς σου (μέχρι θανάτου ορκισμένοι, πιασμένοι από τα μπατζάκια σου) να κρατάνε τη σκάλα καλά, μη τυχόν και  πέσει ο αφέντης τους, καπετάνιος της δεκάρας για την Εκδοτική Βορείου Ελλάδος, καπετάνιος των εκατομμυρίων κατά τα λοιπά.


Αναλυτικά στο https://agelioforum.wordpress.com/Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2014


Τίτλοι τέλους για το γραφείο ανταπόκρισης των "Νέων"

     Θλιβερό επίλογο στην πολύχρονη διαδρομή του γραφείου ανταπόκρισης που διατηρούσε στη Θεσσαλονίκη, έθεσε σήμερα, Πέμπτη, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ΑΕ.


    Οι υπεύθυνοι της εταιρίας απομάκρυναν τους δύο τελευταίους συντάκτες που είχαν απομείνει να εργάζονται και να παραγάγουν δημοσιογραφικό υλικό για λογαριασμό των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το ΒΗΜΑ».

    Το άλλοτε κραταιό γραφείο του ΔΟΛ, το οποίο στο απόγειο της διαδρομής τουείχε φτάσει να απασχολεί έως και 10 ικανούς και αναγνωρισμένους συντάκτες, ανέστειλε οριστικά τη λειτουργία του έπειτα από συνεχή πορεία 37 ετών.
Η διακοπή λειτουργίας του γραφείου του ΔΟΛ ΑΕ στη Θεσσαλονίκη προστίθεται στην αλυσίδα των ανταποκριτικών γραφείων εφημερίδων που  συρρικνώθηκαν ή έκλεισαν επίσης, αλλά και των ανταποκριτικών γραφείων τηλεοπτικών σταθμών, τα οποία λειτουργούν ακόμη και χωρίς δημοσιογράφους, μολονότι τα εν λόγω ΜΜΕ θεωρούνται πανελλαδικής εμβέλειας.Αναλυτικά στο https://agelioforum.wordpress.com/Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2014


Για 33 ημέρες η προσωρινή διοίκηση στον «Αγγελιοφόρο»

    Χωρίς την παρουσία εκπροσώπων του Σταύρου Ψυχάρη και του Γιώργου Μπόμπολα, ορίστηκε χτες, Παρασκευή, αργά το απόγευμα προσωρινή διοίκηση στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, την ανώνυμη εταιρία που εκδίδει τις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» και σειρά άλλων εντύπων.

    Ο ορισμός της διοίκησης έγινε με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, έπειτα από αίτηση της Δελφίνι Συμμετοχές ΑΕ, εταιρίας συμφερόντων του Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου και μίας εκ των τριών μετόχων της ανώνυμης εταιρίας του «Αγγελιοφόρου».

    Στη συζήτηση για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής δεν παρέστησαν, αν και κλήθηκαν, και ως εκ τούτου δεν εκπροσωπήθηκαν οι άλλοι δύο μέτοχοι της ΕΒΕ ΑΕ, δηλαδή η Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ΑΕ, συμφερόντων Στ. Ψυχάρη, και Πήγασος Εκδοτική ΑΕ, συμφερόντων Γ. Μπόμπολα.

    Το Ειρηνοδικείο διέταξε η νέα διοίκηση της ΕΒΕ ΑΕ να ασκήσει τα καθήκοντά της για 33 ημέρες, δηλαδή έως τις 20 Ιανουαρίου 2015, οπότε έχει προσδιοριστεί δικάσιμος για τη συζήτηση της κύριας αίτησης περί διορισμού προσωρινού διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας.
Αναλυτικά στο https://agelioforum.wordpress.com/Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2014


Σύλληψη Μπακατσέλου, υπό κατάρρευση ο «Αγγελιοφόρος»

    Συνελήφθη σήμερα, λίγο πριν από τις 2 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη ο επιχειρηματίας Βασίλειος Μπακατσέλος, γιος του γνωστού βιομήχανου και εκδότη Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου, επειδή δεν κατέβαλε εμπροθέσμως, όπως ορίζει ο νόμος, το δώρο Χριστουγέννων του τρέχοντος έτους στους 125 απλήρωτους εργαζόμενους του «Αγγελιοφόρου».

   Τον κ. Μπακατσέλο συνέλαβαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου άνδρες του αστυνομικού τμήματος της πλατείας Δημοκρατίας, κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα υπηρεσίας.

   Παράλληλα, αναζητείται προς σύλληψη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, και ο εκδότης Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος, ο οποίος θεωρείται πως επίσης φέρει ποινική ευθύνη για τη μη καταβολή του δώρου εορτών.

   Η εισαγγελική εντολή για τη σύλληψη του Βασίλειου Μπακατσέλου δόθηκε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για λογαριασμό του συνόλου του προσωπικού της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, της ανώνυμης εταιρίας που εκδίδει τις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος», «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» και σειρά άλλων εντύπων.Αναλυτικά στο https://agelioforum.wordpress.com/Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2014


Διώκεται ο υιός Μπακατσέλου, αναζητείται τώρα και ο πατήρ

    Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγείται εκ νέου σήμερα, Τετάρτη, στις 10 π.μ., ο επιχειρηματίας Βασίλειος Μπακατσέλος, ο οποίος συνελήφθη χτες, Τρίτη, το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και διανυκτέρευσε κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα της πλατείας Δημοκρατίας, επί της οδού Δωδεκανήσου 4. 

    Σε βάρος του Βασίλειου Μπακατσέλου, ο οποίος είναι γιος του γνωστού εκδότη και βιομήχανου Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου από προηγούμενο γάμο, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, επειδή δεν κατέβαλε εμπροθέσμως το δώρο Χριστουγέννων του τρέχοντος έτους στους 125 απλήρωτους εργαζόμενους του εκδοτικού συγκροτήματος του «Αγγελιοφόρου».
   
    Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης καλείται να αποφασίσει σήμερα εάν ο συλληφθείς θα δικαστεί αμέσως από το αρμόδιο δικαστήριο ή εάν θα οριστεί τακτική δικάσιμος, οπότε ο κ. Μπακατσέλος θα μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος. Ο ίδιος, πάντως, φέρεται διατεθειμένος να ζητήσει να αναβληθεί η δίκη του, προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και βεβαίως να αξιοποιήσει προς όφελός του τις αργίες των Χριστουγέννων.

    Ο Βασίλειος Μπακατσέλος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης χτες, Τρίτη, αργά το απόγευμα, αλλά, λόγω παρέλευσης του ωραρίου, δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.


Αναλυτικά στο https://agelioforum.wordpress.com/Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2014


Υιός Μπακατσέλου: Δικάζεται Σάββατο, συσκέπτεται Δευτέρα

    Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, στις 12 μ., αναμένεται να δικαστεί ο επιχειρηματίας Βασίλειος Μπακατσέλος, γιος του γνωστού εκδότη και βιομήχανου Αλέξανδρου Μπακατσέλου, ο οποίος συνελήφθη χτες, Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη και διώκεται ποινικά, επειδή δεν έχει καταβάλει ακόμη το δώρο των Χριστουγέννων στους 125 απλήρωτους εργαζόμενους του εκδοτικού συγκροτήματος του «Αγγελιοφόρου».

     Ο υιός Μπακατσέλου οδηγήθηκε σήμερα,Τετάρτη, το μεσημέρι στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης εμφανώς καταβεβλημένος, καθώς, μετά τη σύλληψή του,  διανυκτέρευσε κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα της πλατείας Δημοκρατίας, επί της Δωδεκανήσου 4, χωρίς ο ίδιος να το περιμένει.   

    Αμέσως μόλις η υπόθεσή του εισήχθη στο ακροατήριο, ο κατηγορούμενος ζήτησε να λάβει προθεσμία τριών ημερών, όπως ορίζει ο νόμος, προκειμένου ο ίδιος να προετοιμάσει την απολογία του και οι συνήγοροί του να μελετήσουν τη δικογραφία.Αναλυτικά στο https://agelioforum.wordpress.com/
Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2014


«Εγώ είμαι ο φτωχός Μπακατσέλος. Δεν έχω κάτι να σας δώσω...»

    «Εγώ είμαι ο φτωχός Μπακατσέλος. Δυστυχώς δεν έχω χρήματα να βάλω από την τσέπη μου, για να συνεχιστεί η λειτουργία του “Αγγελιοφόρου”», δήλωσε ο δευτερότοκος υιός της εύρωστης και δημοφιλούς επιχειρηματικής οικογένειας της Βόρειας Ελλάδας κατά την πρώτη συνάντησή του χτες, Δευτέρα, αργά το μεσημέρι με εκπροσώπους συνδικαλιστικών σωματείων στα γραφεία της κλυδωνιζόμενης εφημερίδας, στη Θεσσαλονίκη.

     Σαράντα οκτώ ώρες μετά τη νέα αναβολή της ποινικής δίκης στην οποία είχε παραπεμφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ο Βασίλειος Μπακατσέλος, υιός του γνωστού εκδότη και βιομήχανου Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου από προηγούμενο γάμο, ανέφερε στους συνδικαλιστές ότι «δεν έχει να δώσει τίποτα» υπέρ των 125 απλήρωτων  εργαζομένων του εκδοτικού συγκροτήματος του «Αγγελιοφόρου». 
   
   Ο υιός Μπακατσέλου, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ στις 19 Δεκεμβρίου, μετά την αιφνίδια παραίτηση του πατέρα του, εμφανίστηκε με φιλικό και συναινετικό προσωπείο, στην προσπάθειά του να κατευνάσει την οργή του προσωπικού και να κατασκευάσει άλλοθι για την ορατή διακοπή λειτουργίας της εταιρίας.

   «Σας καταλαβαίνω που είστε απλήρωτοι. Κι εγώ έχω περάσει από δύσκολες καταστάσεις», είπε ο νεόφερτος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΕ ΑΕ στους εκπροσώπους της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤ-Θ.

   Λίγο αργότερα, απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες εργαζόμενους, πρόσθεσε: «Γνωρίζω ότι σας χρωστούν χρήματα. Ξέρω πως δεν έχετε πληρωθεί για 5 μήνες και δεν έχετε πάρει το δώρο Χριστουγέννων. Είστε απογοητευμένοι και έχετε δίκιο».Αναλυτικά στο https://agelioforum.wordpress.com/